Hvor langt kan du dryle denne karen?

Utgangsposisjon: Slik holder du torsken før den dryles. For minimal luftmotstand bør solbrillene fjernes før torskehodet flyr til sjøs.

Utgangsposisjon: Slik holder du torsken før den dryles. For minimal luftmotstand bør solbrillene fjernes før torskehodet flyr til sjøs. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Evenes kystlag inviterer til sjørøvertokt og torskhaudryling.

DEL

Lysten på sjørøvertokt, å dryle torskehoder i tjyvkjærringklassen, eller kanskje å gå planken? Evenes kystlag inviterer til bryggetreff på Liland Brygge til helga.

Hæstpeisa, tjyvkjærringe og sjitonga

Hodene sitte løst, torskehodene altså. Det åpne nasjonale mesterskapet i tørska torskhaudryling inngår nemlig i bryggetreffet.

Det konkurreres i 3 klasser: hæstpeisa, tjyvkjærringe og sjitonga. Er du 15 år, må du finne deg i å velge mellom klassene hæstpeis eller tjyvkjærring. Arrangøren følger nemlig barneloven, og etter denne kan du selv velge utdanning ved denne alderen, heter det i en pressemelding fra Evenes kystlag.

– Er du voksen nok til å bestemme over eget hau så er du voksen når du skal dryle andres, heter det fra Evenes kystlag.

– Vi satser på å sette rekord med landsdelens største selverklærte ansamling av hæstpeisa, tjyvkjærringe og sjitonga, sier kystlagets leder Åshild Sørensen som lokker med en premiepott på 10.000 kroner.

Nytt for året er presisjonsdrylet, hvor du bør treffe inni en flytende livbøye. De som lykkes er med i trekningen om et pengebeløp.

Reglene for tørskatorskhaudryling er enkle, for både søringer og byfolk er godt representert under arrangementet, heter det i pressemeldingen.

Mesterskapet foregår ute på flytebryggene ved Liland Brygge. Er dryleren våt i luggen etter drylet, er det dømt dødt for overtramp. En må treffe innenfor en drylerbane, dryl utenfor er også dødt.

Rekorder for fall?

Verdensrekordene innehas av Snorre Riise (33 meter) i klassen for sjitonga, Christian Hestdahl (50 meter) for hæstpeisan mens Lisa Øien innehar rekorden for tjyvkjærringe med 29,5 meter, skriver Evenes kystlag i pressemeldingen.

(Saken fortsetter under bildet)

Trenger unge pirater: Kaptein Svartøye vil være tilstede under bryggetreffet på Liland til helga.

Trenger unge pirater: Kaptein Svartøye vil være tilstede under bryggetreffet på Liland til helga. Foto:

Også i år er de grusomme piratene som herjet ved Liland Brygge på vei nordover, heter det i pressemeldingen. Det vil være mulighet for unge pirater å melde seg til skattejakt.

– Vi forventer så mange unge pirater at vi har eget hyrekontor for disse. Det er tilfeldig hvem kaptein Svartøye plasserer på planken, så ta med dere redningsvest, oppfordrer kystlagets leder Åshild Sørensen.

Lover god stemning med bryggedans

Etter å ha drylt torskehau, spist godt og gått planken er det bryggedans som står på programmet.

– Kystlagets årlige bryggetreff samler mange fra både fjern og nær, og er kjent for sin gode stemning, og ikke minst program som både favner unge og de mer voksne, heter det i pressemeldingen.

I år er det «Mr. Bassman and the slippers gang» som sørger for musikken. De vil nok sørge for at dansefoten ikke får hvilt seg, avslutter Åshild Sørensen.

Send inn tekst og bilder «

Del tekst og bilder fra din kulturopplevelse med oss, eller send forhåndsstoff til redaksjonen

Artikkeltags