Plutselig dukket 250 barske motorysklister opp utenfor asylmottaket på Evenskjer

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Det gjelder å ta deres hånd, og vise at vi bryr oss

DEL

Lørdag dundret omlag 250 motorsyklister inn på tunet på Elvemo asylmottak for mindreårige.

Mottaket ligger noen kilometer utenfor Evenskjer i Skånland kommune i Sør-Troms.

Her det bosatt 51 mindreårige asylsøkere, hovedsakelig fra Afghanistan. Beboere som blant annet motorsyklisten Rafael Jensen forbarmet seg over.

– Mulighetene for å komme seg på tur er begrenset på grunn av deres økonomi, samt plasseringen av mottaket. Da Harstad motorhistoriske klubb og MC-miljøet i Harstad skulle arrangere motordag, fikk jeg en idé, sier Jensen til Nordlys.no

Latter, glede og tårer

Ideen var å få hentet samtlige asylsøkere på mottaket, og frakte dem inn til Harstad hvor motormiljøet skulle samles. Han fikk sponset buss av Evenes buss, med plass til samtlige asylsøkere. På en rasteplass noen kilometer fra asylmottaket møttes så 250 motorsyklister, før de kjørte i samlet tropp for å overraske de mindreårige asylsøkerne.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

– Det ble en stor og gledelig overraskelse for alle, og det ble mange smil, mye glede, og gledestårer, sier Jensen.

Saken fortsetter under bildet.

– Ta deres hånd

Asylsøkerne fikk muligheten til å beskue syklene, samt prøvesitte dem en god stund, før de gikk om bord i bussen.

Så ble de eskortert til Harstad av både politi og 250 bikere. To timer tilbrakte de i byen, før de igjen ble fraktet tilbake til mottaket med mange nye opplevelser og minner.

– Jeg håper av i med dagens arrangement har gått foran med et godt eksempel. Barn og unge har ikke skyld i krigen som sendte dem på flukt. Mange av dem er helt alene, og har gått langt for å komme hit. De har lite eller ingen kontakt med familie og venner i  hjemlandet. Derfor gjelder det å vise at vi bryr oss. At vi tar deres hånd i en vanskelig tid, og sørger for at dem føler seg velkommen.

Følg Fremover på Facebook og få siste nytt først

Ønsker du å dele ditt abonnement på Fremover med ett eller flere familiemedlemmer, helt gratis? Les mer om aiD.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Artikkeltags