Håkon Evjen sin fotballkarriere skinner om dagen.

Den tidligere Mjølner- og Bodø/Glimt-spilleren opplever sin beste tid som fotballproff siden overgangen fra Glimt i januar 2020. Håkon starter hver kamp for AZ Alkmaar i Nederland. Og like interessant: Han blir ikke tatt av banen, men står samtlige minutter pluss tilleggstid. Torsdag kveld ble det ny seier, og full kamptid, da SC Dnipro - 1 fra krigsherjede Ukraina ble slått 1-0 i en kamp som ble spilt i Kosice i Slovakia. Evjen og hans klubb fikk dermed en drømmestart i 1. runde i gruppespillet i Europe conference league. For Evjen og lagkameratene venter et tøft program de neste ukene, med storkamper i hjemlig serie og neste match i Europa.

Toppkamper

Søndag er det toppkamp mot Twente i den nederlandske Eredivisie. Neste torsdag er det ny runde i europacupen der Vaduz gjester Alkmaar. Fotballuken avsluttes med godbiten AZ Alkmaar mot serieleder Ajax neste søndag. Også den matchen går på Evjen sin hjemmearena Afas stadion. AZ Alkmaar er ubeseiret etter fem serierunder i Nederland. Foran møtene med Twente og Ajax står klubben med fire seire og en uavgjort.

Inn i mellom slagene i en hektisk fotballhøst kommer Narvik sin beste fotballspiller hjem. Det skjer på en lynvisitt i midten av neste uke. Anledningen er begravelsen til bestefar John Evjen, som nylig gikk bort i en alder av 90 år.

Ser kampene

Pappa Andreas ser de fleste fotballopptredener til sønnen på tv eller stream.

– Jeg synes Håkon klarer seg bra. Han legger også ned mange meter med løping i kampene, sier en mann som selv har spilt fotball på øverste nivå i Norge. Og vet at suksess i dag nødvendigvis ikke betyr at det går på skinner om to måneder.

Håkon med avgjørende pasning - Norge til EM