Gå til sidens hovedinnhold

Fagernesfjellet – Norges største grustak?

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi bør knuse hele Fagernesfjellet. Verden trenger fyllmasser og vi har et stort overskudd i vårt fjell. Med en stigende befolkning i verden så øker behovet for gode fyllmasser. Her må vi være føre var. Tenk på verdiene vi kan ta ut.

Vi må skape arbeidsplasser og vi er vel en JA kommune? Hvis vi får forespørselen så MÅ vi si JA til de som vil investere i Narvik. Regner med full støtte av Narvik Høyre, Futurum med ny styreleder og Narvikgården.

Du vil stå på ski sier du? Det kan du gjøre i din egen hage sier nok noen med kontoradresse Næringslivets hus (Sentrumsgården). Tradisjonelt så er det ikke mye uenighet i Næringslivets hus hos Futurum og Narvikgården så de trenger vi ikke bruke tid på å selge inn denne ideen til. Dessuten så har vi jo Ankenesbakken. Det er fjell rundt hele byen ellers også. Fjell som bare er fjell skaper ikke utvikling. Fjell må bli noe annet. Fjell må knuses. Da lukter det dollar fort.

Stetind kan vi beholde ei stund siden den er i byvåpenet nå. Men ikke vær sikker på at vi kan det for alltid. Siden vi er ny kommune kan de som drifter fjellet flytte sin virksomhet til et annet fjell i kommunen uten å bruke store summer på ny logo og materiell. Man kan ikke få utvikling uten å forvente at noe endrer seg folkens.

Du er vel ikke imot utvikling i byen vår kjære leser? Husk at vi MÅ si JA. For vi er en JA-kommune nå.

Demografien taler også sterkt for at dette er en glimrende idé. Snittalderen er høy og stadig økende i vår kommune. Hvor mange gamlinger går egentlig i fjellet? Hvor mange sykehjem har turdager til tredjetoppen?

Hvis man slipper inn tanken og sier at vi starter fra tredjetoppen og flater ut alt ned til starten av andrebakken så oppstår i tillegg ett enormt område som kan brukes til andre formål. Norgesgruppen ASA er sikkert kåt på ny butikk i det nye området.

Vi får på plass campingplass og basseng, ja kanskje vi skal legge helt ny barneskole der oppe også? Det er ikke krav til merking av fotgjengeroverganger fra 600 meter over havet mener jeg å ha hørt. Statens vegvesen sin håndbok nevner i alle fall ikke noe om det. Det har jeg sjekket.

Når helikopteret har flydd opp steinknuseren kan jeg være den som legger i første stein for knusing siden jeg kom opp med ideen. Mer heder forlanger jeg ikke.

Da kjør vi eller?

Eller kanskje ikke, folkens? Kanskje skal vi beholde noe? Noe som dine barn og barnebarn skal overta. Noen har tenkt på neste generasjoner. Mange av disse har gjort mye i min bydel Taraldsvik. Og hadde det ikke vært for Taraldsvik Vel så hadde jeg aldri flyttet hjem til Narvik. Jeg kom hjem fordi jeg ville gi mitt barn det jeg hadde fått. En sikker oppvekst med litt grønt rundt meg.

Jeg ble med i Taraldsvik Vel fordi jeg har respekt for alle som ofrer noe av det mest dyrebare alle av oss har. Vår egen fritid. Man får respekt for alle i Taraldsvik som har ofret for å skape det vi i dag har. Det de har skapt vil jeg være med på å vedlikeholde så lenge jeg kan. (Hvis man slipper å krangle med Narvik kommune annethvert år så kanskje vi skal skape enda mer også her.) Det er verdistigning det folkens. Sett fra frivilligheten side. Også med sånne tanker skapes nye fotballhelter, skihelter og ikke minst nye dugnadshelter som kan ta over når noen gir seg. I en kommune med tom pengebok og aldrende befolkning trenger vi hver og en av de som kan og vil gi av sin tid. Alternativet er at barna dine overtar seniorlånet og altfor mange halvtomme matvarebutikker.

Spør dem hva de vil. Ikke ta det for gitt av Narvik kommune, Norgesgruppen ASA eller Narvikgården AS gjør det. Det virker som at de har bestilt asfalt til Taraldsvikjordet allerede.

Gentlemannen i meg brukte Fagernesfjellet i stedet for det navnet alle som vil ha vekst i Narvik bruker.

Kommentarer til denne saken