Gå til sidens hovedinnhold

Familiebedrift fra Narvik på prestisjeliste

Narvik-bedriften er valgt ut blant 12 vekstskapere i norsk næringsliv.

Blant 12 finalister fra Tromsø i nord til Fredrikstad i sør, finner vi Heatwork, familiebedriften fra Narvik.

Tre navn

«Kristin Markussen, Almar Markussen, Reidar Johan Schille og deres team har gjennom mange års erfaring opparbeidet seg en unik kompetanse på væskebåren teknologi, og de er en pådriver for det grønne skiftet i bransjer som bygg, betong, fjernvarme og skadedyrbekjempelse – fra Svalbard i nord til Antarktis i sør,» skriver revisjons- og rådgivingsselskkapet EY.

Det er de som står bak kåringen av entreprenører. EY Entrepreneur Of The Year er ifølge dem selv verdens største vekstskaperprogram.

Det har blitt arrangert i Norge i 19 år, og 33 ganger internasjonalt. I fjor var det Jan Christian Vestre i Vestre AS som vant, mens Per Grieg jr. i Grieg Seafood ASA vant i 2018.

Vekstskapere

Det er vekstskaperne i bedriften som konkurrerer. I Heatworks tilfelle er det markedsansvarlig Kristin Markussen, styreleder Almar Markussen og daglig leder Reidar Schille som står som vekstskaperne på EY sin liste.

For å bli kåret til Entrepreneur Of The Year, skriver EY at man «må være innovativ, ha entreprenørånd, evne til å drive lønnsomt og bærekraftig, samt inneha personlig integritet og påvirkningskraft. Videre må vedkommente ha eierinteresser og inneha en ledende stilling i selskapet.»

Skulle Heatwork stikke av med den norske seieren 23. mars, blir de en av 60 bedrifter fra hele verden som skal konkurrere om å smykke seg med tittelen.

Det er ikke første gang Heatwork utmerker seg. I 2019 var de blant Dagens Næringslivs utvalgte gasellebedrifter – en annen høythengende utmerkelse.

Les også

Heatwork inn på lista over norske gasellebedrifter.

Mottok miljøpris fra klima- og miljøministeren: – Dette kan Narvik være stolt av

Kommentarer til denne saken