BLV: Det går fram av ei melding rektor Inge Holm har sendt ut til elever og foresatte ved skolen.

«Sist uke fant vi videokamera i taket på seks handikaptoalett på studiested Stokmarknes», skriver han her.

Han understreker at kameraene er fjernet og at saka er meldt til politiet.

Godt kamuflert

Det ble først funnet et godt kamuflert videokamera av driftspersonell ved skolen torsdag sist uke.

Da ble hele studiestedet gjennomsøkt på jakt etter flere kamera, og totalt ble det funnet seks like kamera, alle på handikaptoaletter i B- og C-blokkene på studiested Stokmarknes. Toalettene det er snakk om, er ifølge fylkeskommunen B105, B205, B305, C29, C215 og C213.

Det er ifølge informasjonen ikke klart hvor lenge kameraene kan ha vært på toalettene, men skolen håper politiets etterforskning vil gi svar på det.

Også studiested Melbu har vært gjennomsøkt, uten at det ble gjort tilsvarende funn.

Rektor Inge Holm sier til Bladet Vesterålen at de som måtte ha opplysninger, kan melde fra til politiet eller kontakte ham.

Oppdaget ved en tilfeldighet

Hadsel kommune sendte mandag ut ei pressemelding, der det opplyses om det samme: Funn av videokamera i taket på flere handikaptoalett på Hadsel videregående, studiested Stokmarknes.

– Hadsel kommune fikk informasjon fra rektor mandag. Kameraene er fjernet og saken er meldt til politiet. Det ble avholdt politiråd i Hadsel kommune mandag, hvor rektor informerte ytterligere, står det i pressemeldinga.

Kameraene ble oppdaget ved en tilfeldighet og Hadsel videregående, Vesterålshallen og Hadselhallen er gjennomsøkt. Det er foreløpig uvisst hvor lenge kameraene har vært på skolen, hvem som har satt dem opp eller hvordan de har blitt brukt, opplyser kommunen.

Mulighet for å snakke med noen

Hadsel kommune er også i ferd med å gjennomgå sine skoler og formålsbygg. Foreløpig er det ikke funnet noen kameraer her.

Hadsel videregående har oppgitt et telefonnummer for de som ønsker å snakke med noen i forbindelse med denne saken: 917 52 930.

Skolehelsetjenesten i videregående skole jobber sammen med skolen i denne saken, og helsesykepleier kan kontaktes ved behov. Mer informasjon finner du her: https://hadsel.vgs.no/viktig-informasjon/

– Politiet ønsker tips i denne saken. Vet du noe, så ta kontakt med politiet på 02800 eller politiet.no.