Gå til sidens hovedinnhold

Får de én million kroner kan de nesten halvere antall dugnadstimer

Artikkelen er over 2 år gammel

Med stadig flere brukere og stadig mer slitt maskin ser klubben bare en løsning.

Bjerkvik Idrettsforening (BIF) har nå startet jakten på en ny tråkkemaskin. Årsaken er enkel – den de har i dag holder ikke mål. Eller den gjør jobben, men det er både for tidkrevende, og resultatet blir ikke optimalt.

Den gamle traveren har rukket å bli 15 år og har blitt kravstor. Stadig krever maskinen at dugnadsgjengen bruker tid på den, og ikke på å lage optimale skiforhold. Ifølge klubben er maskinen også litt underdimensjonert.

Halverer nesten tiden

Med sin 90 hestekrefter store motor sliter den fort når snøen er tung og dyp. I tillegg tar den seg tre runder for å lage gode løyper, mens en ny maskin bare trenger to. Ved 20 centimeter dyp snø tar ei økt om lag 3,5 timer, mens med en ny maskin ville timetallet vært nede i to.

BIF regner med at det de i dag legger ned over 1.000 dugnadstimer på å opprettholde forholdene i løypene. Skulle de få en ny maskin ville de altså bare trenge cirka 600 timer på å kjøre opp løypene. De ser også for seg at utgiftene til diesel vil gå ned med en ny maskin.

To år

Perspektivet til klubben er å få nok midler til å kunne gå til innkjøp av en ny maskin i løpet av to år. Nå er målet deres å få inn 100.000 kroner først, for å kunne vurdere lånefinansiering av ny maskin inntil spillemidler mottas. De har i prosjektet beregnet en pris på en million kroner for en ny tråkkemaskin.

– Ski og skiskyttergruppa i Bjerkvik ser at det stadig kommer flere personer fra Narvik og Ankenes, sågar Ballangen i perioder for å trene i det fantastiske anlegget vårt. Vi ønsker også å få nye medlemmer, både gamle og unge, skriver klubben på nettstedet lokalverdi.no, hvor de ønsker bidrag til ny maskin.

I tillegg til bidrag fra ulike personer og aktører vil de søke om spillemidler.

Kommentarer til denne saken