– Samarbeidet mellom Arctic Race of Norway og Bufetat for å synliggjøre behovet for fosterhjem gir stor effekt.

Det slår Bufetat fast i ei pressemelding.

Les også: For tre uker siden leide Stian (25) og Eric (32) ut den første sykkelen. Slik har det gått

Mer enn doblet

Til vanlig får de gjennomsnittlig drøye syv henvendelser i uka fra folk som ønsker å bli fosterhjem. Den uka Arctic Race gikk av stabelen, og uka etter, fikk Bufetat region nord totalt 37 henvendelser. Det er en betydelig økning.

– Dette viser at innsatsen som svært mange bidrar med, blant annet ved å bruke lilla T-skjorter under Arctic Race of Norway gir effekt, forteller regiondirektør Pål Christian Bergstrøm i Bufetat, region nord ifølge pressemeldinga.

Mer enn et sykkelritt

Bufetat har vært samarbeidspartner med Arctic Race siden 2015.

– Arctic Race har tydeligvis blitt en åpen og trygg arena for å ta kontakt med oss, sier Bergstrøm videre.

Bufetat trenger rundt 150 nye fosterhjem hvert år for å hjelpe barn som ikke kan bo sammen med sine foreldre. Størst er behovet for fosterhjem til tenåringer.

– Vi vet at vurderingstiden for å bli fosterhjem kan variere fra måneder, til flere år. De fleste venter lenge med å ta kontakt, sier Bergstrøm.

Daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race er glad for å bidra til at behovet for fosterhjem får mer oppmerksomhet.

– Vi har fra starten hatt som ambisjon at Arctic Race of Norway skal være mer enn et sykkelritt. Det er derfor godt å se Bufetat klarer å bruke arrangementet til å rekruttere fosterhjem for de barna som trenger det, og vi ser frem til et godt samarbeid om dette viktige samfunnsoppdraget i årene som kommer, sier Dybdal ifølge pressemeldinga.

Bildeserie

Se hvem som syklet under Arctic Race

Les også: