Torsdag ettermiddag ble det kjent at Coop Katterjåkk stenger dørene og legger ned butikken.

– Det er trist, men vi ser ingen annen løsning. Slik det er nå er det umulig å drive lønnsom butikk, sier Peter Fjällborg, som er leder for Coop Norrbotten.

Får ikke tomt

Han påpeker at de har forsøkt å få tomt fra Kiruna kommune til å bygge ny butikk.

– Vi har ingen mulighet til å ekspandere. Det er vanskelig å få tomt til å bygge. De tomtene som finnes der oppe tilhører Kiruna kommune og vi har ikke klart å finne en løsning med dem for å bygge ny butikk. Vi har jobbet hardt med dette lenge, men vi kommer ingen vei, sier Fjällborg.

Ifølge Fjällborg var det helt nødvendig for Coop å få større arealer.

– Slik det er nå er det ikke mulig å drive lønnsom butikk. Det er vanskelig å ha et bra sortiment i et så lite butikklokale. Vi hadde i realiteten ikke noe annet valg enn å legge ned når vi ikke fikk kommunen med oss, sier han.

Trist

De fem ansatte på Coop Katterjåkk fikk den triste beskjeden onsdag.

– Vi hadde et møte med de ansatte onsdag morgen. De synes selvsagt det var trist. De ble naturligvis lei seg, selv om det kanskje ikke var så veldig overraskende, med tanke på at vi har vært i en prosess ganske lenge for å finne tomt, sier han.

Fjällborg lover alle ansatte ny jobb.

– Ja, alle ansatte blir garantert jobb i Coop Norrbotten. Enten i Kiruna, eller et annet sted i Norrbotten hvis de ønsker det. Ingen blir arbeidsledig selv om vi legger ned, sier Peter Fjällborg.

Coop Katterjåkk har vært utleveringssted for polvarer fra Systembolaget. Om dette blir videreført hos den lokale konkurrenten på Riksgränsen er ikke kjent. Nærmeste utleveringssted er Abisko.

Ebbes Kök som var lokalisert i etasjen over har vært stengt siden pandemiene satte inn i mars 2020.