Iharstad/Fremover: Det ventes spesielt stor vannføring/vannstand i forhold til hva som er normalt for årstiden.

Tirsdag snakket Fremover med vakthavende meteorolog Sofie Tunes ved værvarslingen i Nord-Norge. Hun hadde mikke spesielt lystig melding til oss i Ofoten.

– Det kommer inn et kraftig lavtrykk som vil gi mye nedbør og kraftig vind fra onsdag hvor det kan komme opp imot 40 millimeter nedbør i løpet av onsdagen, fastslo Tunes tirsdag

Oppdatert varsel viser at det blir sørvestlig sterk kuling og vindkast på 25–27 meter per sekund. Vinden ventes å være på sitt sterkeste torsdag ettermiddag, før den avtar torsdag kveld.

Varselet om vind gjelder for torsdag 11. august, men det er også¨fare for skred og flom frem til fredag.

Gult farevarsel tyder på moderat fare, og det anbefales å unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder, følge råd og sjekke status fra transportaktører, sjekke veimeldinger (175.no) samt vise forsiktighet ved ferdsel i strandsona og på sjøen. På forhånd vurder tiltak for å begrense skade.

Knut Ivan svømmer fra Oslo til Bergen: – Jeg har fått ikke vært på land siden jeg var i Oslo

Tidsperiode

Meteorologisk institutt anslår at farevarslet vil gjelde fra torsdag 11. august klokka 08.00, da vinden vil øke på, til vinden vil løye utpå kvelden samme dag rundt 23.00.

Torsdag 11. august kl. 23:00 – vinden løyer

I Narvik-området er det ifølge Yr.no foreløpig meldt om liten kuling fra sørvest, med vindkast opp mot 20 meter per sekund på det meste.

Meteorologen med dårlig nytt for de kommende dagene: – Blir mye regn, kraftig vind og høstlig vær

Ustabilt helgevær

Heller ikke inn i kommende helg kan Tunes kommer med gode nyheter for de som vil ha siste rest av sommerlig vær. Fortsatt vil det henge igjen en del nedbør og vind etter lavtrykkserioden, som heller ikke taler for de høye temperaturene gjennom helgen.

– Det vil nok bli noe mindre nedbør enn onsdag og torsdag og mulighet for litt lettere vær i slutten av helgen, men altså ikke noe bedring før tidligst mandag, fastslår Tune.

Prognosene for begynnelsen av neste uke kan derimot vær en liten trøst hvor det ligger an til betydelig bedring, selv om Tunes påpeker at prognosene er noe usikker.