Ser på nyhetene i dag, 18. juli, at E6 ved Alnabru, Oslo, ble stengt da en mann gikk på veiskulderen. Rett skal være rett, fartsgrensen der er 90 kilometer i timen.

Fartsgrensen på Fornestoppen i Ballangen er 80 kilometer i timen, men der må folk gå på veiskulderen om de skal komme frem. Her er det ikke sykkel-/gangfelt, og slik har det vært minst ett par tiår. Beboere langs denne kilometeren med 80-sone har gjort flere forsøk på å få nedsatt fartsgrensen til forsvarlig fart inntil det ble etablert trafikksikkerhet for fotgjengere i dette området. For mange ser det ut som om myndighetene gambler med at det går sikkert bra, det gjør de altså ikke andre steder.

Kravet fra beboere der er: Sikkerhet for Barn og fotgjengere, og nedsatt fartsgrense til dette er på plass. Folk skal kunne komme seg frem, enten med rullator, rullestol eller barnevogn. Dette er altså E6 med vogntog med masse tonn i 80 kilometer i timen begge retninger på en svingete vei. Jeg vil oppfordre ansvarlige myndigheter, gå en tur der med et av det tre nevnte hjelpemidlene. Jeg skal etterpå si: Du er modig. Imøteser svar fra de som vil ha det slik.