Nå skal kommunestyrene i Tysfjord, Ballangen og Narvik i løpet av juni måned ta stilling til forslaget. Blir det tre ganger ja her, vil det som omtales som Norges nasjonalfjell bli felles symbol for innbyggerne i Narvik.

Stolt Tysfjord-ordfører

Den stiliserte versjonen av Stetind avviker en del fra originalen. Det forklares med de svært strenge heraldiske reglene som regulerer hvordan kommunevåpen kan utformes.

Stoltest av samtlige i fellesnemnda tirsdag var nok Tysfjord-ordfører Tor Asgeir Johansen.

Han hadde gått og håpet i flere måneder, helt siden en forslagskonkurranse om kommunevåpen ble avviklet i 2018, at valget skulle falle på nettopp Stetinden.

– Jeg synes dette ble flott. Stetinden er en bauta som vil representere den nye kommunen på en utmerket måte, sier Johansen.

– Dette er et helt nytt kommunevåpen. Personlig synes jeg at det er bra at man ikke har falt for fristelsen til ta med noe av ett eller flere av de gamle kommunevåpnene, istemmer ordfører-kollega i Ballangen, Per Kristian Arntzen.

Narviks ordfører Rune Edvardsen er narvikgutt på sin hals. Han hadde nok minst like lenge som Tysfjord-ordførerens ønske om Stetind-løsningen, selv hatt med i sin daglige aftenbønn håpet om at Narviks anker skulle være kommunevåpen også etter årsskiftet.

Slik ble det imidlertid ikke.

Les også: Foreslår Stetinden som kommunevåpen

– Vil stemme for

– Jeg aksepterer fullt ut argumentasjonen om at vi legger ned tre kommuner, dagens Narvik inkludert, og bygger en helt ny kommune sammen.

– Nå som ankeret er forkastet, og et kommunevåpen basert på Stetinden er foreslått, går jeg helt og fullt inn for det. Det er ikke tvil. Dette står vi sammen om. Det er en god og grundig jobb som er gjort fra arbeidsgruppa som har foreslått dette.

– Jeg kommer til å stemme for det forslaget vi fikk presentert i dag når bystyremøtet skal ta stilling til spørsmålet i juni, sier Edvardsen.

Jan-Olav Opdal (Frp) og Paul Rosenmeyer (H) fra Narvik bystyre gir tommelen opp.

– Jeg er positiv til forslaget, sier Opdal.

– Vi har alle tre kommunene fjord og fjell som fellesnevner, og jeg synes at det er bra at vi velger nasjonalfjellet, sier Rosenmeyer.

Les også: Kommentar: «Et symbol å samle seg om»

Hadde nerver

Leder av arbeidsgruppa, Mona Nilsen (Ap) fra Narvik, kunne puste lettet ut etter presentasjonen. Det hadde ikke vært én kritisk røst å høre om forslaget.

– I dag har jeg vært skikkelig nervøs. Å få være med på å utarbeide et nytt kommunevåpen har vært en stor og ærefull oppgave, og denne har vi gått løs på med en god porsjon ærefrykt, sier Mona Nilsen.

Det er Nor-Trykk som har bistått arbeidsgruppa med faglig kompetanse. Det er også Nor-Trykk som har utarbeidet det forslaget til kommunevåpen som ble lagt frem tirsdag.

Sjeldent

Daglig leder Bengt Berntsen beskriver dette som en av de sjeldnere oppdragene selskapet hans har fått ansvar for. Han er fornøyd med sluttresultatet.

– Dette er noe vi stolt kan vise frem, og vi håper at dette kan bli en stolthet for oss alle i nye Narvik kommune, sier han.