Gå til sidens hovedinnhold

Snart kan du betale fergeturen med AutoPASS

Artikkelen er over 2 år gammel

Ranablad: Fra 1. januar starter den nye betalingsordningen AutoPASS for ferge på flere fergestrekninger i landet.

Da kan man betale enten med AutoPASS-brikke eller AutoPASS-fergekort, avhengig av hvilket fergesamband man benytter i tillegg til dagens betalingsløsninger i en overgangsordning. Dette skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Den nye ordningen gjelder for de fleste fergesamband i landet, men ikke i Troms, Finnmark, noen strekninger i Trøndelag, Rogaland og på fergesambandet Moss-Horten.

– Innføringen av AutoPASS for ferge vil forenkle hverdagen for trafikantene. Fergeselskapene tar fremdeles imot betaling. Men et nytt selskap har fått oppdraget med å håndtere selve betalingstransaksjonene som styres inn mot en sentral AutoPASS-fergekonto, forteller prosjektleder Dag Hole i Statens vegvesen i pressemeldingen.

På denne kontoen kan kundene få oversikt over status som for eksempel gjennomførte reiser og innbetalt forskudd. 

AutoPASS for ferge innebærer at kunden må ha AutoPASS-brikke eller AutoPASS-fergekort, for fortsatt få rabatt avhengig av hvilket fergesamband man benytter. Det blir fortsatt mulig å betale manuelt på alle fergesambandene, men til full pris.

De fleste av fergesambandene vil ved oppstart av den nye ordning bruke AutoPASS-fergekort. Overgang til betaling med AutoPASS-brikker skjer normalt i forbindelse med inngåelse av nye driftskontrakter.

Fra 1. januar 2019 starter følgende fergesamband med AutoPASS brikkebetaling:

  • Halhjem – Sandvikvåg
  • Arsvågen – Mortavika
  • Anda – Lote
  • Flakk – Rørvik
  • Brekstad – Valset
  • Bognes – Skarberget
  • Drag – Kjøpsvik

For å gjøre overgangen til nytt betalingskonsept mykere, blir dagens verdikort og storbrukerkort mulig å bruke i en overgangsperiode etter oppstart av AutoPASS-betaling for ferge. Forskudd betalt inn på et verdikort kan brukes opp, men fergeselskapene har også refusjonsordninger for sine respektive verdikort, se informasjon på fergeselskapene sine nettsider.

Kommentarer til denne saken