Fest, bråk og slåsskamper skaper fortsatt store problemer for politiet: – Har ikke kapasitet

Lørdagsnatten ble bråkete for mange.

DEL

Nordlys: Politiet har i den siste tiden hatt nok å stri med når det gjelder feststøy og slåsskamper i Troms.

Natt til søndag ble inget unntak.

Natten startet med at politiet rykket ut til en privat adresse i Vesterlia ved Fagereng. Beboer ble pålagt å holde fred resten av natta på bakgrunn av flere klager om feststøy.

Ga seg ikke

Tre timer senere rykket politiet på ny ut til samme adresse.

Festen hadde fortsatt, og støyen var den samme. To berusede menn i 30-årene ble da innbrakt i arrest. Den ene, beboer på nevnte adresse, ble anmeldt for å ikke etterkomme politiets pålegg.

Politiet var ikke arbeidsløse mellom hendelsene.

En patrulje valgte å bortvise en mann i 20-årene fra sentrum etter slåssing i taxikøen på stortorget, samtidig som en annen mann i 20-årene ble bortvist etter slåssing på et utested.

Urinerte foran politiet

Dette skjedde like etter at en mann i 30-årene ble anmeldt for å ha urinert på offentlig sted.

Urineringen skal ha skjedd i påsyn av politipatruljen.

Også russen har fått beskjed om å dempe seg i løpet av natten. Etter en ansamling av russebiler ved Fløyahallen ble bilene bedt av politiet om å dempe seg etter flere klager på høy musikk i området.

Etter at politiet i 05-tiden fikk meldinger om høy musikk fra en båt ved kai i sentrum, valgte de å oppsummere natten slik:

«Tromsø: Politiet har i natt mottatt flere meldinger om feststøy rundt i Tromsø by og distriktet forøvrig, som patruljene ikke har hatt kapasitet til å rykke ut på.»

Også i Nordland politidistrikt har det vært hektisk. Politiet har fått inn 25 meldinger om bråk, og for mange loggføringer til at operasjonssentralen har hatt kapasitet til å gå gjennom loggene lengre enn til midnatt natt til søndag da Fremover ringer. Fram til midnatt var det ikke loggført noen meldinger fra Ofoten, og operasjonssentralen opplyser om at de har meldt om de viktigste hendelsene på Twitter iløpet av natta.

Twitterloggen melder om festbråk i Sortland, Mosjøen, Bodø, samt en trafikkulykke i Bodø og en i Mosjøen der fører var beruset.

Artikkeltags