Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerer folkefest i Bjerkvik: – Håper det blir noe årlig

Artikkelen er over 2 år gammel

I forbindelse med at Border Crossing Challangen (BCC) Cycle 2018 har start og målgang i Bjerkvik har seks lag og foreninger gått sammen for å lage en fest i bygda.

Lørdag 4. august blir det lagt opp til en skikkelig fest i Bjerkvik som hodene bak festen har kalt Bjerkvikfestivaler.

– Vi håper at Bjerkvikfestivaler, som vi kaller det, skal bli begynnelsen på noe årlig som skal være første helg i august hvert år, forteller Linita Meyer Prestbakk i festivalkomiteen i en pressemelding.

I år blir det bare den ene dagen siden det er første gang det blir satt i gang. Årets fest blir en prøve får å se hvordan responsen blir.

Sykkelritt

Det er mye som skal skje på festdagen. På formiddagen håper arrangørene at folk stiller opp å heier ut alle som skal sykle, enten det er i trimklassen for damer og herrer eller det er i klassen for aktive damer og herrer.

Løypen som skal sykles går fra Berg 3 bak skolens grusbane via Herjangen – Trollvikstigningen -Grovfjord–Gratangen via fylkesgrensen og til Bjerkvik igjen for målgang.

– Om du synes denne turen er over ditt nivå blir det også satt opp kortere løype Bjerkvik–Vassdalen tur-retur. Det vil også være et barneritt i start/målområdet mens vi venter på at rytterne skal komme i mål, forklarer Linita Meyer Prestbakk.

Aktiviteter

På festdagen vil det ikke bare dreie seg om sykling. Det vil være alt fra fiskekonkurranse, Mesternes mester-konkurranse, kåring av årets Bjerkviking og mye annet.

– Mens noen sykler kan andre vandre rundt på grusbanen hvor det vil være salgsboder. De som ønsker å ha stand får ha det gratis. Båtforeninga stiller villig opp for dem som har lyst på en båttur på Ofotfjorden med innbakt fiskekonkurranse, forteller Prestbakk.

– På festivalområdet vil det være after bicling på ettermiddagen som er åpent for alle. Der vil det bli premieutdelinger for alle konkurranser og ritt, i tillegg til levende musikk fra fire forskjellige band og artister, legger hun til.

Musikere

The Dogs med Kristopher Schau i front og Kenneth Simonsen fra Bjerkvik er for andre gang i hjembygda for å holde konsert.

Sweet Scarlet er et band med Cornelius Hermansen på vokal, Preben Lorentzen ved tangentene og Bård-Åge Nyland Pedersen på gitar. De spiller alternativ rock.

Trespa og Øystein er et kjent radarpar fra Narvik som i flere tiår har gledet sitt publikum med coverlåter de fleste kjenner til og kan synge med på.

Soul Beat & Bluesband er et nytt sammensatt band med dyktige musikere og sangere fra Narvik, Ballangen og Bjerkvik. De har sin første live opptreden denne kvelden.

Dugnad

I år er det deltakere fra 6 lag og foreninger som trommer dette sammen.

– Til neste år kan andre lag og foreninger overta stafettpinnen. Bygda er viden kjent for sitt engasjement og dugnadsånd så jeg har stor tro på fortsettelsen, forteller Linita Meyer Prestbakk.

– Hvor mye koster det å ordne til en slik fest?

– For å si det sånn så fikk jeg hakeslipp da jeg så budsjettet, men det skal gå. Dugnadsånden i Bjerkvik er stor, og det er mange bedrifter som har gitt god tilbakemelding på sponsing. Det meste ligger til rette at dette skal gå fint selv om det koster, sier Linita Meyer Prestbakk.

Kommentarer til denne saken