Starter opp ny festival i Narvik sentrum

I bresjen: Stein Hjertholm står bak den nye festivalen, og gleder seg stort til å gi Narvik et nytt kulturtilbud.

I bresjen: Stein Hjertholm står bak den nye festivalen, og gleder seg stort til å gi Narvik et nytt kulturtilbud. Foto:

I august gjøres alt klart for en festival i Bromsgårdparken.

DEL

Narvik By:Til sommeren får Narvik et nytt kulturtilbud: en festival i hjertet av byen; nærmere bestemt i Bromsgårdparken. Mannen bak er Stein Hjertholm, som for mange nok er kjent som den som trommet i stand fjorårets leveringsfest.

Navnet på det hele blir Haikjeften.

– Endelig skal Narvik få en ny festival av dette kaliberet. Jeg gleder meg enormt til å se byens befolkning møte venner, naboer og kollegaer i Bromsgårdparken, sier Hjertholm i en pressemelding.

Lokale krefter slår seg sammen

Lokale krefter som Hjertholm og Vinterfestuka står bak den nye festivalen, i samarbeid med musikkselskapet HES. Sistnevnte driver flere andre norske festivaler, som Verket i Mo i Rana.

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått sammen dette laget som skal lage Narviks nye festival. Sammen skal vi lage en festival som byen vår kan være stolt av, og ha glede av i mange år fremover, sier Hjertholm.

Det hele har kommet i stand etter lang dialog med både lokalt næringsliv og Narvik kommune.

– Vi har fått svært positiv respons fra kultur- og næringslivet, og Narvik kommune har virkelig tatt godt imot oss og lagt til rette for videre fremdrift, sier han.

Første booking på plass

Første booking er allerede på plass: Lind + Nilsen + Fuentes + Holm, også kjent som De nye gitarkameratene, blir å se i Bromsgårdparken i august.

Klare for Narvik: Alejandro Fuentes, Askil Holm, Espen Lind og Kurt Nilsen er allerede klare for den nye festivalen.

Klare for Narvik: Alejandro Fuentes, Askil Holm, Espen Lind og Kurt Nilsen er allerede klare for den nye festivalen. Foto:

– Bookingen av festivalen er allerede godt i gang. Vårt mål er å sette sammen et festivalprogram som favner bredt, samtidig som vi hele veien dyrker artister av høy kvalitet. Vi gleder oss til å offentliggjøre resten av programmet fremover, sier initiativtakeren.

Send inn tekst og bilder «

Del tekst og bilder fra din kulturopplevelse med oss, eller send forhåndsstoff til redaksjonen

Artikkeltags