(Iharstad): – Har du symptomer, må du holde deg hjemme og ta kontakt med pandemitelefonen vår for å bestille time for koronatesting, melder Harstad kommune sent torsdag kveld.

– Har du symptomer, må du holde deg hjemme og ta kontakt med pandemitelefonen vår for å bestille time for koronatesting, melder Harstad kommune sent torsdag kveld.

Dette er arrangementene

Bakgrunnen er som følger: Tirsdag testet to personer bosatt i Harstad positivt for covid-19. Som følge av smittesporingsarbeidet, har fire nærkontakter testet positiv.

Antall positive koronaprøver av personer bosatt i Harstad siden 12. mars er dermed økt til 21 personer.– Vi forventer å få flere positive prøver, og som ledd i det videre smittesporingsarbeidet, ber vi følgende være ekstra oppmerksomme på symptomer på covid-19-smitte:- Alle som var på konserten «Som sjura» i Galleri Nord-Norge torsdag 22. oktober klokka 11.30.- Alle som var på konserten med «Lindis Haugan + Kirsti Nikolaisen» i Galleri Nord-Norge fredag 23. oktober klokka 17.00.- Alle som var innom De fire roser mellom klokka 18.00 og 20.00 fredag 23. oktober.- Alle som var innom Hilde Kristoffersens pop-up-butikk lørdag 24. oktober.

Ikke nærkontakter

Disse er ikke å regne som nærkontakter, men noen få av deltakerne kan ha blitt utsatt for smitte.

– Har du vært på et eller flere av disse arrangementene, må du være ekstra oppmerksom på eventuelle symptomer. Du kan leve som normalt, men det er viktig at du prøver å holde antall nærkontakter så få som mulig en periode, skriver Harstad kommune.

Har du symptomer – bli hjemme

Hvis du er blitt smittet, tar det noen dager før du selv er smittebærende og merker symptomene. Symptomene på covid-19 ligner de man ser ved forkjølelse og influensa. Feber, sår hals og hoste. Noen får pustevansker og lungebetennelse. De som blir syke, får vanligvis først vondt i halsen, forkjølelse og lett hoste i tillegg til sykdomsfølelse og muskelsmerter. Har du disse symptomene, ber kommunen deg ringe pandemitelefonen 415 71 800.