Østers har lenge hatt rykte på seg for å gi økt seksuell appetitt. Nå viser en studie at fisk og skalldyr ser ut til å øke fruktbarheten. Det melder forskning.no.

Forskere har undersøkt spise- og sexvanene til 500 heterofile par i to amerikanske stater. De som spiste mye sjømat rapporterte at de hadde samleie oftere enn andre. Studien er publisert i tidsskriftet Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Alle parene som var med på forskningen hadde planer om å få barn i løpet av det nærmeste året. De 1.000 deltakerne rapporterte hva de spiste hver dag og ble fulgt opp i ett år eller inntil den blå streken dukket opp på graviditetstesten.

Det viste seg at kvinnene som spiste mye sjømat, lyktes betydelig raskere med å bli gravide. Før året var omme hadde 92 prosent av dem blitt gravide. Blant de andre parene som bare spiste sjømat en gang i mellom, hadde 79 prosent lyktes.

– Våre resultater viser at det kan være lurt å sette mer sjømat på menyen for par som vil forsøke å få barn, sier Audrey Gaskins ved Harvard TH Chan Scool og Public Health til magasinet New Scientist, ifølge forskning.no.

PS! De parene som spiste mest sjømat, hadde også samleie 22 prosent oftere enn andre par, viser studien. (ANB)