Gå til sidens hovedinnhold

Flere blir bortviste fra grensa

Artikkelen er over 1 år gammel

det er økt pågang fra utlendinger som vil krysse grensa til Norge.

Det er stadig mer pågang på grensa til Norge, og flere bortvises. Forrige helg bortviste Øst politidistrikt 97 personer ved grensa i Svinesund og Ørje.

– Det er en stadig økning i trafikken fordi det blir flere som er unntatt fra regelverket som ble innført da pandemien startet, sier Merete Beck, seksjonsleder for utlendingsseksjonen i Øst politidistrikt, til Dagbladet.

Politiet bruker mye ressurser på grenseovergangen, og det gjennomføres mange bortvisninger, hovedsakelig av svenske borgere og borgere fra Øst-Europa, ifølge Beck.

De siste dagene har det vært en nedgang i antall bortvisninger, noe hun mener har sammenheng med lettelser i regelverket.

– Fra 16. mars har det hver uke vært en økning i antall bortvisninger helt fram til uke 23. Da var det omtrent 220 bortvisninger på grenseovergangene på vei i Øst politidistrikt, forteller hun.

Fortsatt er antallet bortvisninger på et høyt nivå. I forrige uke ble det gjort 150 bortvisninger på grenseovergangene i Øst politidistrikt.

Også stabssjef Pål Erik Teigen i Innlandet politidistrikt ser en økning i folk som vil inn i Norge. Han varsler at de vil ha mye grensevakthold gjennom sommeren.

– Vi vil ha faste plasser ved noen overganger hvis vi ser at trafikkbildet øker. Vi er avhengig av at man fortsatt er bevisst på hva man gjør, og hvor man reiser i sommer, sier han.

Kommentarer til denne saken