Gå til sidens hovedinnhold

Flere fergeavganger innstilt etter bekreftet smitte

Besetningsmedlem på ferge er bekreftet smittet. Nå vaskes fartøyet ned.

Det er Statens vegvesen som fredag melder om at en person i besetningen på MS Lødingen er bekreftet smittet.

– Vedkommende har ikke direkte passasjerkontakt, og har vært i rutinemessig karantene siden mandag 19. juli, skriver Statens vegvesen i ei pressemelding.

Personer som jobber samme skift som vedkommende, har gått i minimum ti dagers karantene. Fartøyet vil bli vasket ned.

– Det andre skiftet som betjener samme fartøy, blir nå testet. Prøvesvarene ventes lørdag kveld, heter det videre.

Les også

Nye reiseregler mandag – Norrbotten blir ikke grønt likevel

Færre avganger

Dette medfører at én av de tre fergene som går i sambandet mellom Bognes og Lødingen er innstilt i påvente av prøvesvar.

Samtidig gjøres en intern omdisponering av fartøy, slik at 15–16 av totalt 20 daglige rundturer vil gå som normalt, skriver Statens vegvesen.

Fredag ettermiddag melder vegtrafikksentralen om stor trafikk på fergesambandet. Ventetid må påberegnes, og det anbefales å kjøre om og heller ta ferge Skarberget–Bognes.

Kontraktsansvarlig Steinar Simonsen i fergeavdelinga til Statens vegvesen beklager situasjonen.

Les også

Smitte på Evenes-fly sist helg

– Vi beklager overfor passasjerene. Samtidig er dette en situasjon som både vi og rederiene har forberedt oss på kan oppstå på en ferge. Torghatten Nord har fulgt alle rutiner, og sammen gjør vi vårt beste for at passasjerene skal være trygge, samtidig som vi setter i verk tiltak slik at hendelsen får minst mulig konsekvenser for kapasiteten, sier han i pressemeldinga.

Simonsen påpeker at det har vært stor trafikk på sambandet mellom Bognes og Lødingen etter at det kraftige uværet førte til at ferga mellom Bodø og Moskenes måtte innstilles.

– Kapasiteten mellom Bognes og Lødingen har imidlertid vært normalt god den siste uka. Det er ingen grunn til at folk skal legge om sine reiseplaner som følge av justeringene vi gjør i seilingsplanen, sier Simonsen.

Ber reisende følge med

Det er Lødingen kommune som har ansvaret for smittevernoppfølging av mannskap og fartøy. De ber alle som har reist med «MF Lødingen» mellom mandag 19. juli klokka 19:45 og torsdag 22. juli klokka 23:00 ta kontakt med helsetjenesten dersom man får symptomer på luftveisinfeksjon.

Les også

Harstad strammer inn etter smitteøkning: – Har vært krevende

Kommentarer til denne saken