Hovedredningssentralen, HRS, fikk søndag kveld melding om at et småfly har kjørt i havet ved Svolvær lufthavn Helle. Det var to personer om bord i flyet.

– Småflyet havarerte like etter avgang fra Solvær lufthavn, Helle, ved 20.30-tiden søndag kveld. Redningsskøyta Sundt Flyer har funnet to personer i sjøen og transportert dem inn til Svolvær. Der venter ambulansehelikopter og redningshelikopter, melder Hovedredningssentralen i en pressemelding klokken 21.20 søndag.

Ifølge Lofotposten er to personer bekreftet omkommet i ulykken.

Det er innsatsleder Line Lysvoll i svolværpolitiet som bekrefter dette til Lofotposten.

- Politiet jobber med å få bekreftet identiteten til de to omkomne som er plukket opp av vannet, samt å få kontakt med pårørende, skriver politiet i Nordland klokken 22.17.

Politiet går nå over i en etterforskningsfase. Denne ledes av politiet i Lofoten og Veterålen.

Havarikommisjonen for luftfart er varslet.

Politiet kan ikke si noe søndag kveld om årsaken til den tragiske ulykken.

Dette har skjedd:

- Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk informasjon om havariet klokken 20.35, og det ble satt i gang en redningsaksjon med flyplassens redningsbåt, redningsskøyta Sundt Flyer, et ambulansehelikopter fra Evenes og en Sea King fra Bodø, skriver HRS i pressemeldingen.

- Klokken 2048 lokaliserte flyplassens redningsbåt vrakgods og to personer i sjøen. De to personene ble fraktet inn til Svolvær med redningsskøyta og overlatt til helsepersonell der, opplyser HRS.

Alle nødetatene ble tilkalt. Det ble også begge Hurtigrutene og andre båter i området. Ambulansehelikopteret fra Evenes ble også tilkalt.

Pressetalsmann Lasse Vangsten i Avinor sier til Lofotposten at Avinor rutinemessig har varsla Luftfartstilsynet, som i sin tur har alarmert Havarikommisjonen. - Vi stiller med alt tilgjengelig personell lokalt ved behov i arbeidet videre, sier han.

Klokken 21.20: Politiet ber om at publikum/skuelystne fjerner kjøretøy og seg selv. Dette gjelder særlig Helle Flyplass.

– Redningsarbeiderne trenger området og veien inn til flyplassen, skriver politiet.

Svolvær lufthavn Helle ligger rundt 6 kilometer øst for Svolvær og er en kortbaneflyplass der Widerøe har regelmessige flygninger til blant annet Bodø, Andenes og Oslo. I tillegg benyttes den av private småfly.