Gå til sidens hovedinnhold

Flyforbindelser og tilbud

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Viser til artikkel i Fremover.

Leder av flyplassutvalget for Evenes Lufthavn, Geir-Ketil Hansen har tydeligvis ennå ikke fått med seg hva som kommer til skje med den militære utviklingen på og over Evenes lufthavn. Heller ikke hvot viktig behovet er for en regional infrastruktur og spesielt for Narvik kommune.

Direkte flyforbindelser Narvik-Bodø/Helgeland og Narvik-Tromsø er viktig for utviklingen

1. Som stortingsrepresentant var han for Narvik lufthavn, Framneslia

2. Som fylkespolitiker var han også for Narvik lufthavn, Framneslia

3. Som senere lokalpolitiker(Narvik) var han mot vår lokale regionale flyplass og stemte for vedtaket om avvikling.

Det er Avinor som er faginstans, og som står bl.a.for utviklingen av flyplasstrukuren i fylket. Derfor har Avinors saksutredning tydeligvis vært mer omfattende enn flyplassutvalget for Evenes høringsuttalese.

De har gått for en ny stamflyplass(storflyplass) på Leknes fordi Evenes vil for femtiden være mindre attraktiv for de store flyselskapenes sine innlandsruter og charter.

Ordføreren har nok vært noe tidlig ute med sin gladmelding om kommunikasjons forbindelsen Narvik-Evenes-Bodø. Tidligere Narvik bystyre , næringslivet og luftambulansetjenesten er nok blitt mer varsom med å uttrykke glede. Dersom det selskapet som får konsesjon ikke finner det økonomisk forsvarlig vil tilbudet bli ytterligere redusert .

Kommentarer til denne saken