UDI kutter stort i nord - legger ned i Tysfjord

UDI-DIREKTØR: Bjørn Fridfelt.

UDI-DIREKTØR: Bjørn Fridfelt.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Asylmottaket i Tysfjord med 40 plasser for enslige mindreårige er ett av flere som blir lagt ned når UDI kutter 1.261 mottaksplasser i nord.

Årsaken er at det har kommet færre asylsøkere enn antatt. UDI legger ned 7.000 mottaksplasser over hele landet - 1.261 av disse ligger i Nord- Norge.

– Det har både kommet færre enn antatt, og saksbehandlingen i UDI har gått raskere. Mange av dem som kom i fjor, er nå blitt bosatt i en kommune eller har returnert, sier Regiondirektør Bjørn Fridfeldt i Utlendingsdirektoratet i en pressemelding.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

Før sommeren varslet UDI at det ville bli aktuelt å legge ned asylmottak i høst hvis antallet asylsøkere holdt seg på et lavt nivå. UDI avlyste den gangen en del planlagte nyetableringer og avviklet flere tilleggs- og opsjonsplasser ved eksisterende mottak.

– Vi vil takke kommuner og driftsoperatører for den viktige jobben de har gjort. Det er alltid leit å måtte legge ned mottak da det berører dyktige ansatte, mange lokalsamfunn, voksne beboere og barn. Men vi kan ikke forsvare økonomisk å ha en så stor ledig kapasitet, sier Fridfeldt.

I nord kuttes sju ordinære mottak med 1073 plasser og fem mottak for enslige mindreårige med 188 plasser. Kontraktene sies opp fra 1. september, og de fleste mottakene har tre måneders oppsigelsestid.

LES OGSÅ: Åpner dørene for 40 flyktninger

LES OGSÅ: UDI styrker bemanningen i Narvik etter uker med hardkjør

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Artikkeltags