Gå til sidens hovedinnhold

Flyplassene forbereder seg på storinnrykk – venter lange køer

Fredag slipper fullvaksinerte innreisekarantene, og Avinor gjør seg klare for stor trafikk og lange køer på flyplassene.

– Vi jobber kontinuerlig med å legge til rette for god flyt i de arealene vi har, men med restriksjonene som fortsatt gjelder for utenlandsreisende, må det forventes at køer vil oppstå, sier lufthavndirektør Stine Ramstad Westby i Avinor i en pressemelding.

Hun sier det er spesielt ved ankomst utland at grensekontrollen tar vesentlig lenger tid enn normalt, og at de som skal reise til og fra utlandet, må være forberedt på en annen reiseopplevelse enn hva de var vant til før pandemien.

– Enkelte dager har vi hatt køer på opptil fem-seks timer, og uten større endringer i innreiserestriksjonene fra myndighetene forventer vi at denne situasjonen vedvarer og også kan forverres i tiden framover da flere skal ut og reise, sier Westby videre.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

Fra fredag klokka 15 trenger ikke lenger fullvaksinerte og personer som har hatt koronavirus de siste seks månedene, å være i innreisekarantene dersom de har vært i utlandet. Forutsetningen er at de avlegger en negativ koronatest ved ankomst Norge.

Selv om Utenriksdepartementet fortsatt fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, forventer altså Avinor at mange nordmenn nå vil ut av landet.

Avinor tror de største utfordringene vil være på Norges største flyplass Oslo lufthavn, men det kan også bli utfordringer på andre lufthavner med utenlandstrafikk.

Kommentarer til denne saken