Gå til sidens hovedinnhold

Likhunder har markert blant postflyets vrakrester

Artikkelen er over 6 år gammel

Etterforskerne har funnet levninger etter mennesker blant vrakrestene fra postflyet som styrtet natt til fredag.

– Vi har søkt med likhunder, som har markert på havariplassen. Det gjorde at vi fant fibre fra levningene etter besetningen, sier kriminalinspektør Patrik Ström i svensk politi til NTB.

Han sier politiet vil fortsette å lete etter levninger mandag, slik at de kan samle nok materiale til å identifisere de omkomne med DNA-testing.

De eneste som var om bord i flyet da det styrtet, var en 42 år gammel spansk kaptein og en 34 år gammel fransk styrmann.

Fant svarte bokser

Søndag fant letemannskapene også den ene svarte boksen, samt alle de manglende delene av den andre.

– Havarikommisjonen har nå forlatt stedet. De har tatt med seg de svarte boksene for analyser, og vi håper på å få svar fra dem innen en til to uker. Det ser lovende ut med tanke på å få svar på hvorfor flyet styrtet, sier Ström.

Han sier det er usikkert hvor lenge mannskapene skal fortsette å jobbe i kulden ved innsjøen Akkajaure i Sverige.

– Det er vanskelige forhold. Det er så kaldt at delene fryser fast i bakken, og vi må jobbe med spett og spader for å få dem løs. Det kan bli aktuelt å sperre av området og komme tilbake til sommeren når snøen har smeltet, sier Ström.

Over 3.000 flytimer

Kapteinen og styrmannen hadde over 3.000 flytimer og har vært ansatt i flyselskapet West Atlantic siden henholdsvis 2011 og 2008. Kapteinen hadde 2.050 timer i den aktuelle flytypen, mens styrmannen hadde 900 flytimer.

Flyet var av typen Bombardier CRJ-200 og var på vei med brev og pakker fra Oslo til Tromsø da det ifølge svenske radarer svingte svakt mot høyre og styrtet i stor fart. Det er ikke mulig å skyte seg ut av et slikt fly

Kommentarer til denne saken