Gå til sidens hovedinnhold

Politiet har funnet en hel svart boks etter postfly-styrt

Artikkelen er over 6 år gammel

Letemannskapene fant søndag en hel svart boks og flere deler av den andre svarte boksen fra postflyet som styrtet natt til fredag, ifølge svensk politi.

– Vi har funnet både den øvre delen på den svarte boksen vi fant vrakrester av lørdag og den andre i sin helhet. Slik jeg har forstått det, har havarikommisjonen alt materiell fra den svarte boksen som er nødvendig for å finne ut hvorfor flyet styrtet, sier kriminalinspektør Patrik Ström til NTB.

Uvær

Letemannskapene ble styrket søndag for å finne de to savnede pilotene, ettersom snøfall og sterk vind ventes i området mandag. Et mannskap på over 30 personer fra politiet, militæret og havarikommisjonen leter i 26 minusgrader søndag.

– Målet for arbeidet i dag er å finne de to om bord som har omkommet, sier Maria Jakobsson, kommunikasjonsrådgiver ved politiet i Norrbotten.

Fastfrosne vrakdeler

Militæret arbeider med å hakke løs fastfrosne vrakdeler på plassen, ifølge det svenske nyhetsbyrået TT.

– Vi kommer tilbake i 16- eller 17-tiden med en oppsummering om hva vi har funnet, sier Ström.

Letemannskapet vil fortsette søket i området fram til det blir mørkt.

De to som fortsatt er savnet etter flystyrten, er en 42 år gammel spansk pilot og en 34 år gammel fransk styrmannen. Begge er antatt døde.

Over 3.000 flytimer

De to hadde over 3.000 flytimer og har vært ansatt i West Atlantic siden henholdsvis 2011 og 2008. Kapteinen hadde 2.050 timer i den aktuelle flytypen, mens styrmannen hadde 900 flytimer.

Flyet var av typen Bombardier CRJ-200 og var på vei med post fra Oslo til Tromsø da det ifølge svenske radarer svingte svakt mot høyre og styrtet. Det er ikke mulig å skyte seg ut av et slikt fly. Flyet styrtet i området ved innsjøen Akkajaure i Sverige, nær grensen til Norge.

Kommentarer til denne saken