[iFINNMARK] Det statlige Forbrukerrådet har gjort en stor gjennomgang av strømpriser og avtaler gjennom sammenligningstjenesten strømpris.no. Nå mener de at strømselskapene systematisk lurer kundene.

Tre ting å være obs på

De har plukket ut tre ting forbrukere bør være spesielt oppmerksom på.

  • Strømselskapene skjuler prispåslag.
  • Oppgir ikke varighet på kampanjetilbud.
  • Flytter kunder til dyrere avtaler uten tilstrekkelig beskjed.

Direktør i Forbrukerrådet, Inger Lise Blyverket mener dette må føre til en kraftig opprydning i bransjen.

– Vi kan ikke leve med et marked hvor folk blir lurt inn i dårlige avtaler. Forbrukerne taper penger, og vi risikerer at ærlige aktører blir utkonkurrert av juksemakere, sier Blyverket i en pressemelding.

Krever opprydning

For å løse problemet, mener Forbrukerrådet at bransjen selv må rydde opp. Hvis de ikke gjør det, mener de myndighetene må tvinge bransjen til en omlegging.

– Det er vanskelig å se for seg at aktører i andre markeder hadde fått lov til å opptre på samme måte. Vi forutsetter at NVE og Forbrukertilsynet overvåker aktørene nøye, og følger opp dersom det ikke blir snarlig bedring, sier Blyverket.

Med et produkt som er såpass likt og med så stor konkurranse, mener Blyverket det er et paradoks at det er så vanskelig å finne seg en god strømavtale.

– Det er et paradoks at det er så vanskelig å finne en god strømavtale. Strøm er når alt kommer til alt, «bare» strøm. Dette reflekteres i svært liten grad i de utallige tilbudene og avtaleformene som finnes, sier hun.