Familie og venner tok grep for å hjelpe Ulrikke (26) – men da stanget Vipps i taket

Innsamlingsaksjon: Lars Nikolas Kuhmunen (32) ble brått revet bort fra samboeren og hans to små døtre, som på bildet ligger i armkroken hans. Nå har det blitt opprettet en innsamlingsaksjon for å hjelpe de etterlatte økonomisk.

Innsamlingsaksjon: Lars Nikolas Kuhmunen (32) ble brått revet bort fra samboeren og hans to små døtre, som på bildet ligger i armkroken hans. Nå har det blitt opprettet en innsamlingsaksjon for å hjelpe de etterlatte økonomisk. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

(Avisa Nordland) Det er startet en innsamlingsaksjon for å hjelpe Ulrikke Hopstad (26) og barna, etter at samboeren og barnas far Lars Nikolas Kumunen (32) døde i mikroflyulykken.

Det er Line Sletteng som er lillesøsteren til avdøde og Ingvild Sørdal, en venn av familien som har startet innsamlingen, for å hjelpe Ulrikke og de to småjentene på fire og ett år økonomisk.

Avisa Nordland har fått gjengi det som Line Sletteng og Ingvild Sørdal har skrevet på sosiale medier knyttet til innsamlingsaksjonen.

Det har ikke gått et døgn siden vi publiserte Facebook-siden med innsamlingsaksjonen, og folk som prøver å Vippse får beskjed om at maksgrensen for årlig vipps er nådd, skriver de.

Vi er overveldet og rørt langt inn i hjertet, legger de til.

Enorm respons

Videre skriver de at: Det betyr at Ulrikke Hopstad har mottatt 500.000 kroner via Vipps, siden klokken 19:00 i går da innsamlingsaksjonen startet.

Maksgrensen er nådd, så vi må derfor beklage at folk ikke får til å Vippse, men vil ydmykt oppfordre dere som vil hjelpe Ulrikke og jentene til å overføre penger via nettbank. Her finnes det ingen øvre grense.

Drømmen ble til mareritt

Den 28. august 2018 omkom reindriftsutøver Lars Nikolas Kuhmunen (32) i den tragiske flyulykken ved Ramnfjellet i Meløy, sammen med piloten av flyet.

Lars Nikolas var selvstendig næringsdrivende i Saltfjellet reinbeitedistrikt og dagen ulykken inntraff var han på jobboppdrag. Ved hjelp av mikroflyet fikk han gjort tilsyn av reinsdyra, som befant seg i ulendt fjell og terreng.

Natten den 29. august hjemme i Saltdal mottar samboer Ulrikke (26) og døtrene Johanna (4) og Márjá-Elena (1 ½) det tragiske budskapet om at deres umistelige pappa og kjæreste er funnet omkommet etter å ha vært savnet av familien siden kvelden før. En katastrofe har rammet den lille familien på fire.

Ulrikke Hopstad og Lars Nikolas hadde gjennom mange år planlagt og jobbet mot en felles drøm, drømmen om eget hus og garasje til deres lille familie.

Denne drømmen var fram til 28. august svært nær å bli til virkelighet. Siden i vinter hadde Lars Nikolas og Ulrikke brukt utallige arbeidstimer og oppsparte penger på å ferdigstille hustomta og sette opp garasjen som skulle være egenkapital og sikkerhet til huslånet.

Lars Nikolas hadde jobbet natt og dag for å få opp råbygget til garasjen, men dagen flyulykken inntraff endret alt seg for den lille familien, og det som var en drøm ble til et uvirkelig mareritt, skriver Line Sletteng og Ingvild Sørdal.

Dekkes ikke av forsikring

Husleverandøren ble kort tid etter ulykken informert om hva som hadde inntruffet og husprosjektet ble satt på vent, mens Ulrikke i denne ekstremt tunge tiden har måttet bruke mye tid og krefter på samtaler med blant annet bank og forsikringsselskap.

Som den omsorgsfulle, ansvarsfulle og gode pappaen og kjæresten Lars Nikolas var hadde han tegnet ulykkesforsikring, som skulle sikre han selv og/eller familien dersom ulykke, medisinsk invaliditet eller død skulle inntreffe. På tross av dette viser det seg nå at det foreligger begrensninger for hva som er dekningsmessig under forsikringen:

«Forsikringen omfatter IKKE ulykke forårsaket under utøvelse av flyging med mikrolette eller ultralette fly, se vilkårspunkt 4.1.6. Saken vil med dette avsluttes hos oss.»

Dette betyr at Ulrikke og barna ikke vil motta noen utbetaling fra forsikringsselskapet, noe som har medført store økonomiske bekymringer i forhold til det påbegynte husprosjektet.

Søker sammen

Lars Nikolas familie og venner har etter ulykka gått sammen og bidratt med ressurser i både form av penger og arbeidskraft for å få ferdigstilt garasjen. Det er besluttet at huset skal leveres som avtalt i november 2018, dette på bakgrunn i at det påløper et avbestillingsgebyr på 38 prosent ved kansellering av kontrakten med Älvsbyhus, skriver de på Facebook-siden.

Dette tilsvarer et beløp på 988.000 kroner. For Ulrikke vil det ved kansellering av kontakten innebære at hun blir sittende igjen uten hus, men med et lån på nærmere én million kroner for å kunne dekke gebyret

Den totale låneverdien på huset er på 2,6 millioner, og etter dialog med banken kommer det fram at Ulrikke kan håndtere et lån på 1.350.000 kroner. Dette innebærer at vi på grunn av den manglende forsikringsutbetaling behøver hjelp til å få samlet inn penger for å få dekt den resterende delen av lånesummen, denne er pålydende: 1.250.000 kroner, avslutter Line Sletteng og Ingvild Sørdal.

Artikkeltags