En flylege TV 2 har vært i kontakt med har nå valgt å si opp jobben sin som overlege i luftambulansetjenesten.

– Jeg ser lysere på å eventuelt hente pasienter ut av en krigssone, enn å fly ambulansefly de nærmeste måneder i Nord-Norge, skriver flylegen i oppsigelsesbrevet sitt.

Det er etter tre år i luftambulansetjenesten at legen, som ønsker å være anonym, nå velger å levere sin oppsigelse.

Den unge legen har har vært på omkring 70 oppdrag og sier han trives i jobben, men etter Babcock tok over som operatør kan han ikke forsvare jobben som overlege i luftambulansetjenesten lenger.

Helt fra Babcock overtok i sommer, har det vært satt inn ulike alternative løsninger for dekke opp i manglende beredskap fra selskapet. Lørdag ble det kjent at ambulanseflyene har problemer med redusert motorkraft under innflygning. Det skjedde etter motorproblemer under landing både på fredag og lørdag.

– Jeg finner meg ikke i at vår nye operatør er så useriøs med flysikkerhet. Etter noen måneders flyging med ny operatør synes jeg at flysikkerheten føles så nedprioritert, at jeg ikke lenger ønsker å være en del av videre tjeneste. Både for min egen del, min familie/barn, mine venner i flycrewet og pasientene vi henter, skriver flylegen i følge TV 2 i oppsigelsesbrevet.

Babcock ønsker ikke å kommentere innholdet i den unge legens oppsigelse.