Forsvaret skåner verksted i Bardufoss og Elverum

Artikkelen er over 1 år gammel

Forsvarets verksteder for håndvåpen og lastebiler i Bardufoss og Elverum blir likevel ikke nedlagt. Dermed kan 60 ansatte puste ut før julefeiringen.

DEL

Forsvarssjefens krav til innsparing på 317 millioner kroner er kraftig redusert. I tillegg skal Forsvaret få bedre tid til å innfri innsparingskravene. Og viktigst av alt for LO-forbundene: verkstedene i Bardufoss og på Elverum skal ikke legges ned eller flyttes, i hvert fall ikke nå. Det ble klart torsdag i møtet mellom Forsvarssjefen og organisasjonene, skriver Fri Fagbevegelse.

– De ansatte ble reddet av gongongen i denne runden, men vi skal gå flere runder. Vi har ikke senket guarden, sier Tom-Rune Klemetsen, leder i Norsk Tjenestemannslag Forsvaret, til avisen.

Les også:

De to verkstedene i Hæren overføres nå til Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) som samlet skal spare 75 millioner for alle sine verksted.

Salget torsdag av verkstedet AIM Norway for helikoptre og fly til Kongsberg Gruppen er ikke en del av denne beslutningen. AIM er eid og ble solgt av Forsvarsdepartementet.


(©NTB)

Artikkeltags