Nå gjør de alt klart for å ta imot nesten 1.000 nederlandske marinesoldater

Hollandske  Marines fra 2.bataljon under Cold Response 2012

Hollandske Marines fra 2.bataljon under Cold Response 2012 Foto:

Nesten 1.000 nederlandske marinesoldater skal være på plass i Skjold leir fra januar 2020.

DEL

Soldatene har til nå gjennomført vintertrening på Åsegård leir. Nå starter Forsvarsbygg arbeidet med å tilpasse Skjold til å ta imot de allierte soldatene, skriver Forsvarsbygg i en pressemelding.

Forsvarsbygg inngikk derfor kontrakt med Harald Nilsen Entreprenørforretning AS 23 august 2019. Denne uka var det oppstartsmøte.

­Gjøre alliert trening mulig

- Forsvarsbygg har en viktig rolle med å planlegge, bygge og drifte de eiendommer, bygg og anlegg som er nødvendig for at alliert øvingsvirksomhet i Norge skal kunne gjennomføres på en effektiv og god måte. Vi er til for Forsvaret og våre allierte, og vi er derfor glade for at vi nå kan sette i gang arbeidet og at vi har inngått kontrakt med Harald Nilsen AS, uttaler Prosjektleder Alliert øvelse og trening i Forsvarsbygg Tore Reiersen i pressemeldingen.

Han forteller at deres jobber å sørge for at norske soldater og de allierte kan gjøre jobben sin, nemlig å øve på å forsvare Norge.

- Det er et oppdrag vi er stolt av, sier han.

Flytter

1000 nederlandske marinesoldater som i dag har Åsegarden som sin vinterlokasjon, skal flyttes midlertidig til Skjold. Planen er at nederlenderne skal være på plass på Skjold i januar 2020. På sikt er planen at de skal flyttes til Hegglia leir.

Leiren utvides og oppgraderes

Det skal bygges og leies ut fire nye forlegninger, kjøkken og spisesal. De fire kasernene skal ha cirka 1.000 senger, og en messe som kan betjene alle soldatene i leiren. Det er også under planlagging å bygge lagerbygg, garasjer og ulike sikkerhetsinstallasjoner som gjerder og vaktlokale.

- For å få dette til har vi ryddet skog og skal nå opparbeider grusflater og legger nødvendig teknisk infrastruktur og fundamenter, forklarer Reiersen.

Tidsfristene er stramme for å bli ferdig.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken