Ingen ny gransking av Vassdal-ulykken i 1986

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det blir likevel ingen ny gransking av snøskredulykken i Vassdal i 1986 som krevde 16 soldaters liv, skriver Harstad Tidende.

I mars vedtok Troms fylkesting en enstemmig uttalelse der de ba sentrale myndigheter vurdere å sette i gang en ny og uavhengig gransking av skredulykken for 30 år siden.

Ifølge Harstad Tidende har Forsvarsdepartementet nå kommet fram til at det ikke er kommet ny informasjon om ulykken, og at man ikke vil igangsette en ny gransking. Departementet forholder seg til konklusjonene og erfaringene fra politiets etterforskning, stortingsmeldingen fra 1987 og de underliggende granskinger.

– Vassdal-ulykken var en av de verste ulykkene i Forsvarets historie, og den satte dype spor i de overlevende og de etterlatte. Når en ulykke skjer, er det alltid viktig å avdekke årsakene. Hvis ikke kan vi ikke lære av det som skjedde. Ulykken ble både etterforsket av politiet og gransket av en regjeringsoppnevnt granskningskommisjon, skriver departementet i sin konklusjon.

Skredet gikk onsdag 5. mars klokken 13.05 i 1986. Hele 16 av de 31 soldatene i 2. tropp omkom da snøen raste ned Storebalak i Vassdalen. Troppen hadde vært i området fra halv sju samme morgen som ledd i Nato-øvelsen Anchor Express. To timer tidligere var det sendt ut advarsel, men denne ble ikke gitt videre til ingeniørsoldatene i det skredfarlige området.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken