Til helga kan du oppleve HMK Garden i Narvik

Til Narvik: HMK Garden kommer til malmbyen under årets utgave av Arctic Race. Her er gardister fra 3. Gardekompani avbildet i en parade i forbindelse med Norsk Militær Tattoo 2018.

Til Narvik: HMK Garden kommer til malmbyen under årets utgave av Arctic Race. Her er gardister fra 3. Gardekompani avbildet i en parade i forbindelse med Norsk Militær Tattoo 2018. Foto:

DEL

Når Arctic Race of Norway kommer innom Narvik, er det med både deltakere, tilskuere og underholdning i bagasjen. For i tillegg til å by på sykkelritt, vil helga 17. og 18. august fylle byen med ulike innslag.

Blant de kulturelle innslagene vil være opptredener fra Hans Majestet Kongens Garde flere steder i Narvik.

Formelt heter avdelingen H.M.K. 3. Gardekompani, og består av musikktropp, signaltropp og drilltropp. Alle disse kommer til Narvik under avslutningsetappen av årets Arctic Race.

Forsvaret selv beskriver kompaniet på følgende måte:

«En seremoniell enhet som fungerer ikke bare som Gardens, men også forsvarets og Norges ansikt utad. Kompaniet opptrer og presterer i både inn- og utland, og er verdensledende innenfor militær eksersis».

Det første stedet til å få besøk av gardetroppen, er Fjellheisrestauranten lørdag kveld. Dagen etter blir det full oladrill på Narvik stadiom, torgkonsert og gatedrill i Gate 1.

– ARN Narvik er utrolig stolte over dette besøket, og vi håper at alle benytter seg av sjansen til å oppleve noen av verdens ypperste paradeutøvere, skriver ARN Narvik i ei pressemelding.

Send inn tekst og bilder «

Del tekst og bilder fra din kulturopplevelse med oss, eller send forhåndsstoff til redaksjonen

Artikkeltags