Gå til sidens hovedinnhold

Forsvarsansatt dømt for voldtekt

Artikkelen er over 3 år gammel

Nachspielet gikk for langt etter flørt ute på byen.

En forsvarsansatt mann i 20-årene er i Senja tingrett dømt til fengsel i tre år og ni måneder for voldtekt av en kvinnelig kollega. Hendelsen fant sted i Indre Troms etter festligheter hvor begge deltok sammen med flere andre forsvarsansatte.

Flørtet ute på byen

Mens festen pågikk ute på byen skal mannen og kvinnen ha flørtet med hverandre, og dette skal ha fortsatt etter at de dro til mannens bolig på nachspiel.

En tredje festdeltaker som var med dit forklarte i retten at han forlot nachspielet fordi han følte seg som «tredje hjul på vogna». Etter at vedkommende forlot havnet mannen og kvinnen på soverommet, skriver Nordlys.

Hevdet det var frivillig

I retten framholdt mannens forsvarer at den seksuelle aktiviteten som foregikk var frivillig, og at mannen i 20-årene avsluttet når kvinnen ikke ville mer.

Rettens mindretall kom også fram til at mannen burde frifinnes fordi det var tvil rundt dette, og viste blant annet til at kvinnen kunne ha motiv for å påberope voldtekt i stedet for å innrømme overfor kjæresten sin at hun hadde vært utro.

Dømt av flertallet

Rettens flertall kom imidlertid fram til at mannen trengte seg på kvinnen til tross for at hun nektet, og dømte han følgelig for voldtekt. Flertallet viste blant annet til et lydopptak som kvinnen hadde gjort med sin mobil, der hun gjentatte ganger sier «nei, nei».

I tillegg til fengselsstraffen på tre år og ni måneder ble mannen også dømt til å betale 150.000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnen.

Kommentarer til denne saken