– Aldri egg uten bacon og ferskt brød

Ordfører Liv Kristin Johnsen i Tjeldsund (nummer to fra høyre) og evenesordfører Svein Erik Kristiansen har invitert partileder Knut Arild hareide og utvalgsleder Oddmund Heggheim – og andre som føler behov – til et møte for å informere om Ramsund, Evenes og Ofoten i forbindelse med langtidsplanen for forsvarssektoren. Her er de sammen med høyres forsvarspolitiske talskvinne Regina Alexandrova under et besøk på orlogsstasjonen tidligere i sommer.

Ordfører Liv Kristin Johnsen i Tjeldsund (nummer to fra høyre) og evenesordfører Svein Erik Kristiansen har invitert partileder Knut Arild hareide og utvalgsleder Oddmund Heggheim – og andre som føler behov – til et møte for å informere om Ramsund, Evenes og Ofoten i forbindelse med langtidsplanen for forsvarssektoren. Her er de sammen med høyres forsvarspolitiske talskvinne Regina Alexandrova under et besøk på orlogsstasjonen tidligere i sommer. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Inviterer til «frokost» – og opplysende besøk

DEL

Ordfører Liv Kristin Johnsen i Tjeldsund og evenesordfører Svein Erik Kristiansen har invitert partileder Knut Arild Hariede og utvalgsleder og tidligere statssekretær Oddmund Heggheim til et besøk ved Ramsund orlogsstasjon.

– Vi  kan blant annet opplyse Heggheim om at vi aldri serverer egg uten bacon og ferskt brød i Ramsund, skriver de i pressemeldingen etter beskrivelsen som Heggheim ga av Sjøforsvarets base i nord mandag.

Behov for å bidra med fakta

 – I avisen Fremover kunne vi denne uken lese om KrF i Nord-Norge sitt engasjement for forsvarets langtidsplan som vi i utgangspunktet synes er bra.

– Derimot ser vi et behov for å bidra med litt fakta og en invitasjon til KRF om å besøke Tjeldsund, Evenes og Ofoten, skriver de to i invitasjonen.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

– Diskusjon rundt forholdene på Evenes lufthavn og Ramsund orlogsstasjon fortjener å ha en rot i virkeligheten og med bakgrunn i faktiske forhold, skriver de to ordførerne i brevet til KrFs partileder.

– Enebase er det klart rimeligste alternativet

I brevet skriver de videre at Tjeldsund, Evenes og Ofoten er den beste regionen for en kraftsamling for forsvaret.

Ikke gå glipp av nyheter! Få tilgang på Fremover+ her.

– Det vil sikre Nord-Norge, Norge og NATO en sterkere forsvarsevne med flere timer til å trene, patruljere og mer penger til et bedre og moderne forsvar.

En samling av maritime overvåkningsfly og kampfly på Evenes vil ikke bare sikre et bredt og godt flyfaglig miljø, det vil også gi flere timer i lufta enn i dag for de nye maritime overvåkningsflyene og mer etterretningsinformasjon.

– Fordi en kraftsamling på Evenes flystasjon er det klart rimeligste alternativet som enebase kan man frigjøre midler til å investere i forsvaret hvert år, heter det i brevet til KrFs partileder.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Artikkeltags