Bakgrunnen for det hele er et intervju på TV 2 etter framleggelsen av statsbudsjettet mandag for en uke siden, skriver Fri Fagbevegelse.

Bakke-Jensen langet ut mot hovedtillitsvalgt for Hæren i Norges Offisersforbund, Pål B. Nygaard fra Narvik, som rettet kritikk mot regjeringen for å foreta store investeringer og dytte driftskostnadene over til senere regjeringer.

Forsvarsministeren fra Båtsfjord svarte dette på uttalelsen:

– Jeg skal i alle fall sørge for at vi har klokere hoder enn hovedtillitsvalgt i Hæren når vi skal gjøre de innkjøpene. Det hører jeg nå, sa han.

Sandra Borch reagerer sterkt, og saken får nå etterspill.

– Hadde en slik oppførsel spilt seg ut i næringslivet ville det fått konsekvenser, sier Sandra Borch ifølge Fri Fagbevegelse.

Hun mener oppførselen var uverdig, og krever beklagelse og svar fra statsministeren i anledning saken.

– Mener statsministeren dette er tillitsskapende oppførsel fra en statsråd og er det akseptabelt for en statsråd å omtale tillitsvalgte innen andre sektorer på en slik måte, er spørsmålet statsministeren må svare på skriftlig til Stortinget.

Til Aldrimer.no sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen at han legger seg paddeflat.

– I likhet med Nygaard er jeg opptatt av at vi får et best mulig forsvar av Norge, er hans kommentar til Aldrimer.no.

– Jo, det ble en spesiell seanse på mandag. Men jeg føler meg ikke krenket av Frank-Bakke Jensen. Vi har begge utspring fra en muntlig kultur hvor det kan gnistre litt, sier Pål B. Nygaard til FriFagbevegelse.no.