Forsvarsministeren tar ikke gjenvalg

TAR IKKE GJENVALG: Frank Bakke-Jensen tar ikke gjenvalg til Stortinget. Han har imidlertid ikke møtt som stortingsrepresentant siden han i 2016 ble EU-minister og senere forsvarsminister i regjeringen til statsminister Erna Solberg.

TAR IKKE GJENVALG: Frank Bakke-Jensen tar ikke gjenvalg til Stortinget. Han har imidlertid ikke møtt som stortingsrepresentant siden han i 2016 ble EU-minister og senere forsvarsminister i regjeringen til statsminister Erna Solberg. Foto:

DEL

Til stortingsvalget neste år stiller ikke forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) til gjenvalg til Stortinget neste år. Bakke-Jensen, som ble valgt inn for Høyre til Stortinget i 2009, ble i Erna Solbergs første regjering EU-minister. Fra oktober i 2017 har Bakke-Jensen vært forsvarsminister.

– Jeg har vært på Stortinget i tolv år. Det er på mange måter nok for meg. I perioden har jeg også flyttet fra Båtsfjord til Tromsø – og selv om ikke regionreformen gjør noen utslag på valgkretsene til Stortinget, fortjener Finnmark å stille med en kandidat som bor i Finnmark, sier Bakke-Jensen til avisen iTromsø.

Marianne Haukland er første vararepresentant for Finnmark Høyre på Stortinget.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken