Narvik ligger nå på risikonivå 2 i koronasammenheng. Narvik kommune melder i ei pressemelding mandag at de forventer å kunne nedjustere til nivå 1 i hele Narvik kommune fra og med førstkommende onsdag. Dette forutsetter at smittesituasjonen ikke endres.

Justeringen av risikonivå inkluderer at skoler og barnehager i kommuner går fra gult til grønt nivå.

– Vi har hatt en periode med utbrudd og muligheten for smitte som kunne ha spredt seg blant oss. Det har gjort at vi har alle vært nødt til å være ekstra nøye med smittevernreglene og smitteverntiltak, skriver kommunen.

Godt håndtert

Risikonivåene henger sammen med smitteutviklingen i kommunene de siste to ukene. Med nivå 2 har det vært større begrensninger på hvor mange gjester man bør ha i private hjem, samt på arrangementer og ansamlinger av folk.

I pressemeldingen takker beredskapsansvarlig i Narvik kommune hele Narviksamfunnet.

– Kjøpsvik har opplevd et utbrudd som lokalsamfunnet har håndtert på en veldig god måte. Både når vi har gjennomført massetesting og når mange har vært nødt til å gå i karantene eller isolasjon, sier Iris Bartholsen.

Minner om smittevernreglene

Videre legger hun til at deres vurdering er at faren for spredning foreløpig er over.

– Det kan komme noen enkeltstående tilfeller, men det vil i så fall være personer som allerede er i karantene, opplyser Bartholsen.

Selv om Norge gradvis gjenåpnes nå minner Narvik kommune om de generelle smittevernreglene. Det vil si at man skal ta en koronatest dersom man har symptomer eller er syk, og begrense antallet nærkontakter.