Fotballsupporter meldte dommeren inn i Blindeforbundet

VERVA: Dommeren ble verva i Blindeforbundet av florøsupporterene etter at han missa en hands i andre omgang borte mot Strømmen søndag.

VERVA: Dommeren ble verva i Blindeforbundet av florøsupporterene etter at han missa en hands i andre omgang borte mot Strømmen søndag.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg lukta heldigvis lunta, sier Martin Smedstad i medlemsavdelinga i Norges Blindeforbund.

DEL

Det var irritasjon på tribunen på Strømmen stadion søndag da Florø spilte den viktige kampen mot Strømmen i Obosligaen. Det toppa seg da Strømmen-keeper Simon Thomas tok ballen utenfor 16-meteren uten at dommeren tok affære.

– Det er utrolig at dommeren ikke fikk det med seg. Hadde han sett regelbruddet ville hjemmelaget fått en mann utvist og laget ville vært redusert til ti mann med en halvtime igjen å spille, sier florøtrener Terje Rognsø.

Kreativt tiltak

Det var noen av florøsupporterne på tribunen som fant ut at det måtte være en naturlig grunn til at dommeren ikke så hendelsen. Så de verva dommeren like godt inn i Norges Blindeforbund.

På verveseddelen var det oppgitt navnet på dommeren og telefonnummeret til Firdaposten.

Hos medlemsavdelingen i Blindeforbundet lukta de lunta og avslørte det muntre tiltaket fra Strømmen-tribunen.

Firdaposten fikk en hyggelig telefon fra Martin Smedstad i forbundet. Han hadde lagt to-og-to sammen. Han mente likevel det var viktig å ta kontakt med lokalavisa for å få presisert at det ikke er heldig at Norges Blindeforbund blir utnytta på denne måten.

Tok det med godt humør

– Det er ikke første gang en dommer har blitt innmeldt i Norges Blindeforbund, og det har vel vært tilfeller der jeg selv mener norske dommere har hatt utfordringer med synet, sier han og forteller at de tar innmeldinga med godt humør.

For – som han sier; «Du kan ha glimt i øyet selv om du jobber i Blindeforbundet».

– Nå var dette rett etter en fotballrunde og da vi googla og fant ut at den verva var dommer i Norges Fotballforbund, da skjønte vi at her var det noen som ville lage et poeng. Men likevel, det skal ikke være nødvendig for oss å bruke tid på dette. Det styrker heller ikke vårt omdømme om vi blir misbrukt, sier Martin Smedstad.

Mads Følstad Skarsem dømte oppgjøret. Til RB sier han at han tar innmeldingen med godt humør.

– Jeg fikk vite om dette for en halvtime siden. Jeg bruker inne noe energi på det og tar det med et smil. Jeg forstår at de reagerer. Det gjør jeg selv etter å ha sett episoden. Her ble det feil. Men å bli innmeldt i blindeforbundet, det har jeg ikke opplevd før, sier han til rb.no.

Dommeren forteller at det trolig er rødt kort til Strømmen-keeperen i situasjonen.

– Vi skal evaluere dette nærmere, men Florø-spilleren blir fratatt en scoringsmulighet. Utvisning kan være riktig svar, og derfor er det forståelig at supporterne reagerer, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken