Sander (18) fra Harstad testes av TIL - åpner for overgang til Mjølner

PÅ TIL-BESØK: Sander Finjord Ringberg (18) fra Harstad IL trener tre dager med TILs A-lag på Alfheim. Unggutten kan tenke seg å se oppover i divisjonssystemet etter to sesonger på HILs A-lag.

PÅ TIL-BESØK: Sander Finjord Ringberg (18) fra Harstad IL trener tre dager med TILs A-lag på Alfheim. Unggutten kan tenke seg å se oppover i divisjonssystemet etter to sesonger på HILs A-lag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Spennende, offensiv unggutt på TIL-besøk.

DEL

Mens TIL kjemper med nebb og klør for å berge plassen i eliteserien tenker de også litt på fremtiden, og prøver å holde blikket på det nordnorske spillermarkedet.

Denne uka har de 1999-modellen Sander Finjord Ringberg (18) fra Harstad IL på besøk.

Unggutten, som spiller mest offensiv midtbane eller kant, skal få tre treninger med TILs A-lag fra tirsdag til og med torsdag.

– Det er artig og spennende, og et nivå jeg ikke er helt vant til, smiler Ringberg.

– Lurt å ta et steg opp nå

Selv om eliteserienivået er en viss overgang for 18-åringen ønsker han i utgangspunktet å kunne ta steget oppover i divisjonene allerede inn mot 2018-sesongen.

Tross sin unge alder har han avsluttet sin andre sesong som A-spiller i HIL. I årets sesong har han fått med seg 20 seriekamper og én cupkamp, og notert seg for tre mål og ni (!) gule kort. Ingen beskjeden ung spiller, med andre ord.

– 3. divisjon er vel et nivå jeg føler at jeg mestrer nå. Å gå noen nivå opp tror jeg kunne vært lurt for meg, selv om jeg ikke har tenkt så veldig mye på fremtida ennå. Det er veldig gøy å være her og kjenne på dette nivået og føle forskjellen fra 3. divisjon til eliteserien – for den er stor, smiler Ringberg.

– Et steg har jeg lyst til å ta nå og det kan kanskje være lurt, så får vi først se hvordan forholdene blir i Harstad, legger han til.

Får snakke ut om rekordsalg, rekordkjøp, nedrykk og trenersparkinger 

– Mjølner ikke så dumt

Det høres ikke utenkelig ut på 18-åringen at det første steget kan bli én divisjon opp, med et håp om flere steg etter hvert.

– Mjølner er jo ikke så langt unna Harstad, og de rykket opp nå. Det er kanskje en klubb det ikke ville vært så dumt å velge, sier Ringberg.

– Vi har litt gjennom Harstad-miljøet fått noen tips om at det kunne være greit å sjekke han ut og se hvor han står. Det er jo en inspirasjon for gutten også å være her i tre dager, så får vi ta en runde etter det, sier TILs sportssjef Svein-Morten Johansen.

– Han har et bra steg og kan spille kant og i en 10-errolle. En typisk spiller som er god til å utfordre én mot én og kan gå forbi ledd og skape ubalanse selv. Nå handler det mest om å få sett han litt og gi han litt påfyll – men gjør man det bra, blir man aktuell. Gode fotballspillere har vi alltid bruk for, smiler sportssjefen.

Høgli har en utfordring før han vender hjem: – Det er ikke optimalt 

 

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags