Hvil i fred, gamle Framnes-gutt. Vi schnakkes.

Terje Skarsfjord (bildet) var høyt respektert i hele fotball-Norge. Den tidligere TIL-treneren ble 75 år gammel.

Terje Skarsfjord (bildet) var høyt respektert i hele fotball-Norge. Den tidligere TIL-treneren ble 75 år gammel.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Les Knut Smistads minneord om den legendariske TIL-treneren Terje Skarsfjord.

DEL

LeserbrevTjena Terje! I morgen (torsdag 25.januar) begraves du omgitt av kjente og kjære i Narvik, byen som ga oss begge en barndom. Men vi to møttes ikke før vi mange år senere flyttet inn i en jenki liten kåk i Balsfjordgata i Tromsø, du og Rita i andre etasje, Fjellvinden fra Harstad og jeg i tredje.  

Det vil si, jeg hadde intervjuet deg en gang tidligere over telefonen. Du satt da på klubbhuset til TIL mens jeg var i redaksjonen på Nordlys. 

Du syntes kanskje at jeg var noget høyrøstet for etter at jeg hadde avlevert mitt første spørsmål sa du på din lakoniske måte:”Knut, bare sånn for ordens skyld, bruke du telefonen eller har du bare åpna vinduet?” 

Uansett var jeg henrykt over å få en Framnes-gutt i huset.  Ja, så oppglødd var  jeg, at da jeg møtte hele Tromsøs Kjell Robertsen i Storgata måtte jeg bare si:”Nu skal du høre det Kjell, han Terje bor nede og jeg oppe og nå vurderer vi å kalle kåken for “Lille Narvik”.

Jeg husker Kjell fikk dette feite gliset, og så kom det: “Kan dokker ikke ta inn en jævel tel fra Narvik og så kalle dokker kåken “Hele Narvik”?

Utrolig hva tromsøværinger kan bryte av seg. Men uansett slike lokale sleivspark holdt vi to, Terje, en kordial  tone i Balsfjordgata. Du var som en far for meg når det kom til praktisk arbeid. 

Under din kyndige veiledning fikk jeg bruke skrumaskinen da vi la tredekke på terassen, og jeg husker at du gjorde et poeng av at hodene på skruene måtte stå på geledd. Det var nytt for meg. 

Rivaliseringen i narvikfotballen ble heller aldri noe tema for oss to. Du hadde et intravenøst forhold til Mjølner mens mitt hjerte lå hos Narvik-Nor. 

Hvorfor skriver jeg så disse linjene? Jo, saken er den, at jeg har en humorist til bror og han ga meg for en del år siden en kaffekrus fra Mjølners suporterklubb “Malmberget” . Kruset er overdådig utsmykket med bilde av en malmdunge, en hjulbeint M og en vasstrukket 5-ball. Kruset har siden stått innerst i kjøkkenskapet som et stumt skrik etter å bli brukt. 

Uten å bli bønnhørt. 

Men i dag Terje, sitter jeg i Balsfjordgata nummer 37 og drikker kaffe av Mjølner-kruset for første gang. 

Det skal jeg fortsette med, og det er din fortjeneste.

Hvil i fred, gamle Framnes-gutt.

Vi schnakkes.

– Det laget Terje og jeg hadde i 93 kunne rykket opp

«Fotball-Norge har mistet en hedersmann»

Trenerlegende Terje Skarsfjord har gått bort

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags