Hanne på U19-landslaget: – Har prestert godt og vist fin utvikling

Hanne Larsen får sjansen på U19-landslaget i fotball.

Hanne Larsen får sjansen på U19-landslaget i fotball.

Av

Hanne Larsen har spilt for de yngste landslagene i fotball. Nå får den tidligere Mjølner-keeperen og nåværende Medkila-burvokter sjansen på U19-landslaget.

DEL

Larsen er i troppen til Norge som skal spille to landskamper i midten av januar.

Endringer

– Etter de to samlingene i høst føler vi at vi har funnet en stamme med spillere som vi kommer til å jobbe med fram mot eliterunden i april. Det er likevel noen endringene fra den troppen som spilte EM-kvalifisering i oktober, sier landslagstrener Nils Lexerød til fotball.no

– Vilde Birkeli er tilbake og det er veldig gledelig. Det samme er Mathilde Harviken som gjorde gode kamper mot Island og Sverige i høst, men som likevel ikke kom med i troppen til EM-kvalifiseringen. Hun fortjener å være med denne gangen. Det samme gjør Kristin Holmen som var med for første gang i EM-kvalifiseringen og som gjorde et positivt inntrykk der selv om hun ikke fikk spille så mye. Denne gangen ønsker vi å se mer av henne i kamp, fortsetter han. 

Også på keeperplass har det kommet en ny spiller inn. 

– Vi har også valgt å ta med en ny keeper i Hanne Larsen fra Medkila som har prestert godt og vist fin utvikling i klubben sin i høst. Vi kommer til å ta ut ytterligere en keeper senere, sier Lexerød videre.

– Mange gode

Landslagstreneren forteller at det ikke var enkelt å ta ut troppen.

– Det er mange gode spillere i disse årskullene og stor konkurranse om plassene i troppen, og også denne gangen er det flere gode spillere som vi ikke fant plass til. Selv om vi nå har funnet en stamme som vi kommer til å jobbe med, er det alltid noen åpne plasser og mulig å spille seg inn i troppen dersom man presterer godt for klubben sin og viser fin utvikling. 

– Jeg ser et stort potensial i denne troppen og det skal bli spennende å få testet oss mot England og Nederland, som begge er blant de beste nasjonene i Europa. Vi gjorde gode kamper i høst, men dette er motstand på et annet nivå og vi må jobbe godt sammen for å løfte oss opp på det nivået som kreves, avslutter Lexerød.

Troppen

Karen Oline Sneve – Grei
Hanne Larsen – Medkila
Anna Jøsendal – Avaldsnes
Elisabeth Terland – Klepp
Vilde Birkeli – Røa
Joanna Alstad Bækkelund – Lyn
Sara Iren Lindbak Hørte – Kolbotn
Mathilde Harviken – Fart
Malin Skulstad Sunde – Trondheims-Ørn
My Haugland Sørsdahl – Kolbotn
Thea Bjelde – Arna-Bjørnar
Julie Blakstad – Fart
Rikke Bogetveit Nygard – Arna-Bjørnar
Kristin Holmen – Kolbotn
Elin Åhgren Sørum – Trondheims-Ørn
Olaug Tvedten – Avaldsnes
Celin Bizet Ildhushøy – Vålerenga
Matilde Alsaker Rogde – Klepp
Sara Kanutte Fornes – Trondheims-Ørn
Jenny Røssholm Olsen–Lyn

Ytterligere en keeper vil bli tatt ut senere.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags