Ble filleristet. Slik oppsummerer Evjen det stygge tapet

– Vi skal prøve å ta to seire neste gang. Det kan bli vanskelig å komme til EM, men vi skal ta læring av det her og håpe på to seire, så får vi se, sier Håkon Evjen etter en tøff kamp mot Nederland.

– Vi skal prøve å ta to seire neste gang. Det kan bli vanskelig å komme til EM, men vi skal ta læring av det her og håpe på to seire, så får vi se, sier Håkon Evjen etter en tøff kamp mot Nederland. Foto:

Av

U21-landslagsspiller Håkon Evjen og Norge fikk seg en leksjon av fremtidige Evjen-lagkamerater.

DEL

Norge og Håkon Evjen fikk det tøft da Nederland var gjester i EM-kvalifisering for U21-landslag. Narvikingen og Norge var aldri i nærheten av poeng.

Håkon Evjen, som skal til nettopp motstandernasjonen i januar, oppsummerer kampen slik på Fotball.no:

– Det var artig å spille. I 1. omgang hadde vi ikke så mye ball, men vi sto på og gjorde mye av det vi skulle, men 2. omgang var mye artigere. Jeg følte vi var litt sløve i situasjoner der vi ble hardt straffet av et bra lag. Hvis vi skal vinne kamper, kan vi ikke fortsette som det her, mener Bodø/Glimt-spilleren.

Til Alkmaar

Unggutten skal spille for nederlandske AZ Alkmaar fra 1. januar og møte flere av sine kommende lagkamerater på Marienlyst i kveld. Han ser positivt på veien videre, både for seg selv og U21-landslaget.

– Vi skal prøve å ta to seire neste gang. Det kan bli vanskelig å komme til EM, men vi skal ta læring av det her og håpe på to seire, så får vi se. For min egen del skal jeg utvikle meg og gjøre meg klar til å flytte nedover, og konkurrere med guttene vi møtte her. Nivået er bra, men tror jeg skal takle det hvis jeg trener nok og er seriøs nok, avslutter Evjen.

Les også:

Norge spilte 1–1 borte mot Hviterussland fredag, og med tirsdagens hjemmetap er laget på etterskudd i kvalifiseringen. Mannskapet til Leif Gunnar Smerud har fire poeng på tre kamper, mens gruppeleder Nederland har ni.

Avstanden opp til Portugal på andreplass er riktignok bare to poeng for Norge.

Gruppevinnerne og den beste toeren går direkte til EM i 2021. De øvrige toerlagene spiller omspill.

Fakta

U21 EM-kvalik

Drammen:

Norge-Nederland 0–4 (0–1)

Startlag Norge: Klaesson, Bjørkan, Østigård, Fredriksen, Salte, Vetlesen, Bohinen, Evjen, Heintz, Brynhildsen og Risa

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags