Gå til sidens hovedinnhold

Winnem Jørgensen startet i landskampseier

Artikkelen er over 3 år gammel

Narvkiking på banen fra start da Sverige ble slått i U23-landskamp i fotball.

Katrine Winnem Jørgensen fra Narvik, nå Røa, spilte de første 45 minuttene da det norske U23-landslaget i fotball for kvinner slo Sverige 2–0. Norge ledet 2–0 også 2–0 da den tidligere Hardhaus og Mjølner-spilleren fikk hvile etter pausen. Den norske keeperen Aurora Mikalsen reddet en straffe kvarteret før slutt.

Den nye norske landslagstreneren Alexander Straus er fornøyd med det han har sett i de to kampene under Nordic Tournament i Østfold.

Effektivt

– Mot England – tap 0–1 – spiller vi en veldig bra match, og skaper faktisk flere sjanser der enn i dag. Mot Sverige er effektiviteten vår god, og det er også godt å se. Vi har en del å gå på med tanke på den siste tredjedelen i det offensive spillet, men det skal vi jobbe med. I begge kampene løper vi strømpene av oss, og vi jobber sammen som et lag. Det er noe som skal gjenkjenne mine lag, og det er veldig gledelig å se at det er blitt gjort i begge disse kampene, sier han til fotball.no

Vil skape vinnerkultur

Alexander Straus snakker også om viktigheten av å skape en vinnerkultur på dette landslaget.

– Disse jentene har ambisjoner om å ta steget opp på neste nivå. Alle aldersbestemte landslag er jo i første omgang utviklingsarenaer, men vi må lære disse jentene at det er forskjell på å vinne og tape. Det er viktig at vi får inn en kultur hvor det å vinne er viktig. Vi må forberede dem på A-landslagsnivå hvor resultater har alt og si. Da må vi gjøre den jobben for å få de resultatene vi ønsker. Det handler om samholdet i en gruppe, som skal løfte laget sammen. Vi skal jakte den utviklingen, og de resultatene som en flokk, avslutter U23-landslagstreneren.

Norge møter USA i Sarpsborg mandag.

Treningskamp U23 landslag kvinner

Fredrikstad:

 Norge-Sverige 2–0 (2–0)

Mål:

1–0 Vilde Hasund (6)

2–0 Emilie Nautnes (20)

Kamptroppen Norge

Kommentarer til denne saken