Tap for Håkon i EM-kvalik

Håkon Evjen og Norge tapte onsdag.

Håkon Evjen og Norge tapte onsdag.

Artikkelen er over 1 år gammel

Håkon Evjen startet da Norge tapte 1-2 for Slovakia i den første av tre kamper i EM-kvalik for U18-landslag i Albania.

DEL

Norge skal kjempe om en plass i eliterunden i EM-kvalifiseringen den neste uka. I den første kampen vant Slovakia 2-1. Mikael Ugland scoret Norges mål. Narvikingen Håkon Evjen startet matchen for Norge og ble byttet ut mot slutten. Norge har to kamper igjen - mot Ukraina den 13.oktober og Albania den 16.

- Vi brukte planen igjen på 0-2 og det ga umiddelbar effekt da Mikael Ugland reduserte til 1-2. Noen minutter senere er det nesten utrolig at det ikke ble 2-2. Vi var nær en ny opphenting, men vi klarte det ikke i dag, sier landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen til fotball.no etter 1-2-tapet for Slovakia.

- Vi satt inn fem mann og jeg er fornøyd med hvordan gutta taklet å ligge under med to mål. Vi avsluttet kampen godt og hadde et voldsomt trøkk på dem en periode.

Slovakia mer effektive

I en kamp med spillemessig overtak til Norge, var Slovakia mest effektive, ifølge fotball.no

- Vi spilte en god kamp i dag. Vi dominerte stort i førsteomgang og skapte mange gode sjanser. Andreomgang startet på samme måte frem til Slovakia tok ledelsen etter snaue ti minutter. Etter det ble det litt rotete en periode og Slovakia økte til 2-0. Begge målene var av det tilfeldige slaget.

- Slovakia var effektive, de scoret to mål på fire sjanser, mens vi trengte ti sjanser for å score ett mål. Det var der forskjellen på lagene lå i dag. Det er små marginer i begge bokser som avgjør i internasjonal fotball.

Dávid Strelec scoret begge målene til Slovakia.

- Han er en notorisk målscorer, det visste vi på forhånd. Han fikk tre sjanser i dag og scoret på to av dem. Sånne spillere er gull verdt i tellende kamper.

Tross en god prestasjon står Norge uten poeng etter den første kampen.

- Som mot Danmark i åpningskampen i nordisk mesterskap for en måned siden leverte vi en god prestasjon uten å få med oss resultatet vi ønsket. Det er bra å prestere godt, men det er resultater som teller i en kvalifisering og det fikk vi ikke med oss i dag, sier «Paco».

- Vi spilte den type fotball jeg ønsker vi skal spille og gjorde mye bra og det er ekstra surt å tape etter en god prestasjon.

  Norges startlag:

12 Kristoffer-August Sundquist Klaesson

Eirik Opheim Moldenes

Håkon Evjen

 4 Erik Tobias Tangen Sandberg

15 Jesper Norman Daland

 6 Jonas Tillung Fredriksen

Johan Hove

 11 Tobias Christensen

18 Markus Solbakken

 9 Erik Botheim

 10 Halldor Østervold Stenevik

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags