Mina (15): – Det betydde mye for meg. Daniel (15): – Det var høyt nivå

Mina Frantzen og Daniel Christensen, begge 15 år, har vært på Landslagsskolen.- Dette er noe jeg har jobbet hardt for, sier Mjølner-spiller Mina Frantzen.

DEL

Den siste uken har Equinor Talentleir blitt arrangert i Sarpsborg, med de største fotballtalentene i Norge i 15 og 16-årsalderen. Mjølner hadde med to lovende spillere – keeper Daniel Christensen og Mina Frantzen.

Mina likte seg

Det åpnet med en samling for guttene, så fulgte jentene etter. Talentleiren er siste steg før eventuelt landslagsuttak. Mjølner-jenta Mina Frantzen, som debuterte på damelaget i 2018-sesongen, hadde fine fotballdager.

– Det har vært veldig gøy og lærerikt å være på talentleir. Det betydde mye for meg å bli tatt ut. Dette er noe jeg har jobbet hardt for, derfor var det ekstra gøy å komme med, sier hun.

 Frantzen har fått påfyll.

– Gode erfaringer

– Jeg tar med meg gode erfaringer og ting jeg skal jobbe med når jeg kommer hjem, for å utvikle meg best mulig, fortsetter 15-åringen.

Daniel Christensen hadde også gode fotballdager i Sarpsborg.

– Det er mye å lære og gøy, men også veldig høyt nivå, sier Christensen.

Keeperteknisk så holder den lovende Mjølner-spilleren følge.

Håkon Grøttland er fagansvarlig for Landslagsskolen.

– Inspirasjon

– Målet med samlingen er først og fremst å gi spillerne inspirasjon og referanser som gjør at de forhåpentligvis jobber enda bedre i hverdagen. Det er cirka 1000 spillere per kull som vurderes som talenter og er inne på et eller annet nivå i Landslagsskolen, så spillerne skal være stolte over å bli tatt ut her, sier fagansvarlig for Landslagsskolen, Håkon Grøttland.

– Hos spillerne ser vi etter eierskap til egen utvikling. De som har det lille ekstra til å trene ekstra, pushe grenser og tilstedeværelse. Så ser vi etter en type spilleridentitet. At du står for noe ekstra på banen og har en spisskompetanse, fortsetter Grøttland.

Dette venter

2004-jentene (J15) skal igjennom denne og to talentleirer til, før første offisielle landskamp mot Sverige venter i september. For 2003-jentene (J16) ble dette siste talentleir før cirka halvparten skal spille landskamper i Makedonia i slutten av mars. Hos gutta var 15-åringene fordelt på to jevnbyrdige tropper. I mars kommer det en ny samling hvor det deles opp i en landslags- og skyggelandslagsgruppe før kullet spiller sine første offisielle landskamper i Østerrike og Italia i månedsskiftet april-mai. For 16-åringene begynner det virkelig å dra seg til. Dette er siste samlingen før omtrent halvparten skal representere Norge i kamper mot England, Brasil og Frankrike i februar, sier Grøttland.

Fakta om landslagsskolen:

  • Landslagsskolen har som intensjon å identifisere våre mest lovende 13 – 16-åringer. I klubben, i kretsen og i landet. Landslagsskolen skal videre være en referanse og påvirkningsarena for spillerne. En arena hvor spillerne høster erfaringer som de tar med seg tilbake til klubben og treningshverdagen.
  • NFF ønsker å jobbe tett med klubbene, og gi de mest lovende spillere en helhetlig oppfølging. Målet er en gradvis selvstendiggjøring hvor spilleren blir motor i sin egen utvikling.
  • Gjennom Landslagsskolens ulike nivåer, skal vi klargjøre spillerne våre for å spille aldersbestemte landskamper.
  • Landslagsskolen skal videre være en utviklingsarena for de beste og mest dedikerte ungdomstrenere, samt være en møteplass for klubber, kretser og forbund
Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags