– Jeg blir ikke arbeidsledig mange dager. Dette er spennende, sier 53-åringen som tar steget fra brød til sirkus.

For kort tid siden ble det kjent at Øystein Haugen gir seg som kjøpmann på Rema-butikken i Skistua. Etter nesten 22 år som styrer selger han og kona butikken. 31. desember 2022 er det over. Det kjente Narvik-ansiktet blir ikke arbeidsledig lenge. Allerede uken etter er Haugen i full vigør i ny jobb.

Fra brød til sirkus

– Fra brød til sirkus, kaller Haugen overgangen fra matvarebransjen til Narvik sin mest omtalte idrettsklubb siden det historiske inntoget i daværende Get-ligaen i ishockey i 2019.

Øystein Haugen har akkurat takket ja til å bli daglig leder i Narvik ishockeyklubb. En henvendelse fra lederen i Narvik hockey for et par uker siden endte opp med avtale.

– Jeg fikk en hyggelig telefon fra Jon Harr på vei hjem fra ferie i Italia. Siden har vi vært i dialog, og tilbudet som daglig leder ble mer og mer interessant, sier Haugen.

Jon Harr bekrefter historien. Og legger ikke skjul på at Haugen har vært hans førstevalg fra det ble kjent at Øystein var ledig på markedet. Hockeyspillere kommer og går. Haugen, født på Narvik sykehus og oppvokst i Gate 4, består.

Tar vare på mennesker

– Signeringen av Øystein er den viktigste i Narvik hockey på flere år, sier Harr og utdyper:

– Øystein en kreativ entreprenør med et stort varmt hjerte og et fantastisk humør. Han og kona Lillian har bygd opp en unik bedrift som bidrar til mange arbeidsplasser. Med unik tenker jeg blant annet på Øystein sin evne til å ta vare på mennesker. Han har ansatt flere som kanskje trenger litt ekstra oppfølging, men som besitter gode egenskaper man må ta vare på. Jeg tror de føler på en fin mestringsfølelse i det av å være en del av Øysteins og Lillans team. Dette treffer meg rett i hjertet. Vi føler det som en anerkjennelse at en kapasitet Øystein vil bli en del av vårt lag.

Styrelederen sier det ikke var tvil da ansettelsen av Haugen var oppe til diskusjon.

– Det var enstemmig og et rungende ja i styret, forteller Harr.

Gleder seg

Øystein Haugen vil tiltre i sin nye jobb i løpet av de første dagene av januar 2023. Frem til det skal han drive butikken i fjellet. Selv gleder Narvik hockey sin nye daglige leder seg til å tre inn i den klubben i byen med flest publikummere på sine kamper.

Under åpningshelgen i 1. divisjon i september var det 1200 innenfor portene i Nordkraft Arena. I debutsesongen i Get-ligaen var over 1200 innom på enkeltkamp. Nedgangen i publikumstall er noe som Haugen ønsker å ta tak i. Som ei positiv utfordring.

– Jeg ser frem til å begynne i Narvik hockey. Det blir en ny og spennende hverdag for meg. Narvik hockey er blitt en viktig klubb i byen, en institusjon mange snakker om. Jeg har en kar på jobb – Bård – som snakker hockey nesten hele dagen. Det er Bård som har tatt meg med i ishallen, innrømmer Haugen.

– God opplevelse

Haugen har nok av oppgaver som venter. Der daglig drift av klubben og gjøremål, pleie av samarbeidspartnere og anskaffelsen av nye er blant punktene på arbeidslista.

– Vi ønsker at folk skal ha en god opplevelse og trives på kampene. Jeg kommer til å se på arrangementer og muligheter der, legger han ikke skjul på.

Øystein Haugen er også opptatt av å få frem at mange ildsjeler og dugnadsfolk som gjør en viktig jobb i klubben, skal få et ansikt. Synliggjøres og få skryt for det frivillige arbeidet som legges ned.

Styreleder Jon Harr sier daglig leder i 2023 er en nødvendighet. Over tid er målet å rykke opp i Fjordkraft-ligaen igjen.

– Kommer ikke utenom

– Det klarer vi ikke uten en ansatt, sier han og fortsetter:

– En klubb som omsetter for tosifret antall millioner kommer ikke utenom en administrativt ansatt. Klubben må profesjonaliseres. Vi har enormt mye og unik dugnadskompetanse i klubben. Det er en rekke dugnadshelter som jobber mange timer for at barn og unge skal kunne spille hockey og at vi kan ha et A- lag som klubbens spydspiss. Det er ikke alle som vises like godt, men de står på. En daglig leder kan og skal ikke ta over alle oppgaver. Da blir selv en Øystein med sin arbeidskapasitet spist opp. Profesjonalisering, drift og dugnadsånd må gå hånd i hånd fremover, og det skal vi få til.

Harr legger ikke skjul på at de to årene med korona har vært ei utfordring.

– Fortsatt varsom

– Vi brukte også en del penger sist sesong, på blant annet reiser og kvaliker. Vi misset opprykket med ei scoring og har nå brukt måneder på å betale ned gjeld. Vi må fortsatt være varsom med hvordan vi bruker penger. Haugen begynner i januar 2023, i nytt budsjettår, påpeker han.

Det er ikke tatt stilling til hvor Øystein Haugen skal ha sin arbeidsplass – om det blir fra et kontor i byen eller i Nordkraft arena.

– Det er noe vi skal finne ut av i den nærmeste tiden, avslutter Harr.