Gå til sidens hovedinnhold

Fra Fremovers nyhetsstudio 01.12.2019

Artikkelen er over 2 år gammel

Bjørnfjell stengt på grunn av uvær

E10 over Bjørnfjell er stengt på grunn av uvær. Det melder Statens vegvesen på sine nettsteder. Det vil bli gjort en ny vurdering om veien skal åpne klokken 15 søndag ettermiddag.

Foto: Statens vegvesen

Vegvesenet advarer også mot vanskelige kjøreforhold på E6 over Gratangsfjellet: Snø- og isdekke, vekslende vanskelige kjøreforhold på grunn av stort snøfall.

Fylkesvei 7810 Håkavik - Lavangsnes i Salangen kommune er stengt på grunn av fare for ras. Ny vurdering blir gjort klokken 12.

Garasje tatt av vinden

Like etter klokka elleve søndag, melder politiet i Troms om at en garasje på Stonglandseidet på Senja er tatt av vinden.

– Brannvesenet er varslet og vil sende ut mannskaper for å få sikret løse bygningsdeler på stedet, skriver politiet.

Trøbbel for redningsaksjon: Polfarere fast i isen

Skipet «Lance», som er på vei til polfarerne Børge Ousland og Mike Horn som har støtt på trøbbel i sin ferd over isen, må snu og sette ny kurs mot de to.

Til VG sier leder for operasjonen Bengt Rotmo at de har kjørt inn i en råk som svinger for langt vest. De to polfarerne startet fra Nome i Alaska i september, og støtte altså på trøbbel for en uke siden, da den ene pulken deres ble ødelagt. De har klart å reparere den og har vbeveget seg videre, men går tom for mat på torsdag, skriver VG. Planen var å følge isen helt ned til Svalbard. Les hele saken

To personer utløste skred

Søndag ettermiddag har politiet fått inn melding om at to skikjørere har utløst et snøskred på det populære toppturfjellet Rødtinden på Kvaløya, melder Nordlys.

Skredet ble utløst på omtrent 400 meters høyde. Rødtinden er 470 meter høy.

– De to personene som utløste skredet ble ikke tatt av skredet og er i god behold, melder Troms politidistrikt.

Politiet minner om at det er snøskredfare i fjellet.

Flere forsinkelser på Evenes

Søndag kveld er det flere forsinkelser til og fra Harstad/Narvik lufthavn Evenes. En oversikt på Avinors hjemmesider viser at 19.35-flyet fra Oslo er forsinket til 20.20, mens flyet som skulle lande 22.05 har fått ny ankomsttid 22.30. 20.05-avgangen til Oslo er forsinket til 20.55. For oppdatert informasjon, se Avinors hjemmesider.

Forsinkelser og innstillinger på Ofotbanen

Bane Nor melder søndag om forsinkelser og innstillinger på Ofotbanen, grunnet vanskelige værforhold mellom Narvik og Rombak.

Snøskredfaren fortsetter

Lørdag varslet Norges vassdrags- og energidirektorat om at det ville være stor snøskredfare i Ofoten fra og med midnatt 1. desember. Ifølge varslingstjenesten varsom.no fortsetter dette også ut mandag 2. desember. Tirsdag 3. desember er faregraden senket til 3 (betydelig fare), på skalaen som går opp til fem.

E10 over Bjørnfjell fortsatt stengt på grunn av uvær

Nærmest hele søndagen har veien vært stengt på grunn av uvær. På morgenen meldte Statens vegvesen at det ville bli gjort en ny vurdering klokka 15.00. 15.23 oppdaterte de med informasjon om at veien ville forbli stengt inntil videre, og ved siste oppdatering klokka 17.42 var det ingen endring i sikte. Også på svensk side er det uvær, og svenske Trafikverket melder på sine hjemmesider at veien er stengt i begge retninger mellom Riksgränsen og Björkliden. Også her er det pågående uværet årsaken. De skriver i sin vurdering at stengingen i denne omgang gjelder fram til klokka 23 søndag kveld, men understreker også at dette er et anslag og at tidspunktet kan endres.

På Gratangsfjellet er det ikke fullt så ille, men veivesenet melder om vekslende vanskelige kjøreforhold på grunn av kraftig snøfall og sterk vind.

Fylkesvei 7810 Håkavik - Lavangsnes i Salangen kommune er i tillegg stengt på grunn av fare for ras, og veivesenet melder at veien ikke vil åpne igjen søndag. Ny vurdering gjøres mandag klokka 12.

Kommentarer til denne saken