Babcock kan få hele regningen etter beredskapskrisen

NTB: Regningen kan bli stor for Babcock, etter at både jetfly og forsvarshelikoptre er satt inn for å sikre ambulanseberedskapen i lufta i nord.

Ifølge Klassekampen er det trolig selskapet Babcock International som må ta regningen for den ekstra medisinske beredskapen staten har sett seg nødt til å sette inn for å sikre Nord-Norge, blant annet med et helikopter fra Forsvaret.

Les hele saken her (åpen).

E6 stengt – varsler sterk kuling i Troms

E6 over Kvænangsfjellet er stengt på grunn av rasfare. Dermed er Norge i praksis delt i to, med omkjøring gjennom Finland for transport til Finnmark, skriver Nordlys.

Veien ble stengt tirsdag kveld. Statens vegvesen melder at det vil gjøres ny vurdering onsdag klokken 12.00

Noen kilometer lenger sør, i Oksfjord, er også fv. 7950 mellom Vildenvang og Tretten stengt på grunn av uvær.

Onsdag morgen er det de eneste stengte veiene på grunn av uværet som herjer.

For Troms er det meldt sørøstlig sterk kuling utsatte steder, i Nord-Troms kortvarig liten storm utsatte steder, utover ettermiddagen minking til sørlig liten kuling. I tillegg kommer noe snø.

Redusert fremkommelighet på E6

På E6 mellom Setermoen og Nordkjosbotn vil det være redusert fremkommelighet på grunn av spesialtransport mellom klokken 10 og 15 onsdag. Det melder Statens vegvesen.

Sjåfør testet positivt på narkotika

Politiet melder onsdag formiddag at utrykningspolitiet (UP) har stanset en bilist i Skånland som testet positivt på narkotika. Ruskjøreren ble stanset i forbindelse med en ruskontroll.

– Tas med til legekontor for sikring av bevis, skriver politiet på Twitter.

"Slaget om Narvik" ser etter statister i Oslo

Innspillingen av storfilmen "Slaget om Narvik" starter 18. februar, og i dag startet Nordisk Film jobben med å finne statister til filmen. I et innlegg i en Facebook-gruppe for statister skriver produksjonsselskapet at innspillingen vil foregå i Oslo, Drammen og Rjukan, og at de første opptakene skal være ferdige innen utgangen av mars. Selskapet leter både etter nordlendingen, men også statister som kan snakke ulike språk. "Her er det fint å melde seg på for dere med nord-norsk dialekt samtidig som hotellgjestene våre skal være rike, fine internasjonale gjester så snakker du spansk, italiensk, nederlandsk eller har en knakandes solid britisk uttale - meld deg på." Tidligere har Fremover skrevet at produsentene ser fram til endelig å få fortelle om Hitlers første nederlag under andre verdenskrig. – Jeg er sjokkert over at slaget om Narvik ikke er pensum på alle norske skoler, sa produsent Live Bonnevie da Fremover besøkte filmskaperne i Oslo tidligere i høst.

Svært glatt på E6 ved Skjellesvikskaret

Onsdag kveld er det vanskelige kjøreforhold på E6 ved Skjellesvikskaret. Martin Engan, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen, bekrefter at også de har fått inn meldinger om at det er glatt.

– Vi har snakket med brøytebil, som var i Ballangen og fylte sand. Han kjører derfra snart, sier Engan, som derfor forventer at kjøreforholdene vil bli bedre om ikke lang tid.

Helse Nord-sjefen vil ha to sykehus på Helgeland

NTB: Både Mo i Rana og Sandnessjøen bør ha sitt eget akuttsykehus, slår direktør Lars Vorland i Helse Nord fast i sin innstilling til styret i helseforetaket. En lokal strid om hvor framtidens sykehus på Helgeland skal ligge nærmer seg en avslutning. Onsdag kveld kom Vorland med sitt syn på saken, som til slutt skal avgjøres av styret i helseforetaket.

– For meg er behovet for sykehustjenester til en økende og stadig eldre befolkning det aller viktigste. Akutt indremedisin er det som haster mest for folk flest, og det gjør at det på Helgeland er mest fornuftig med to akuttsykehus, sier han i en pressemelding.

Les mer her.

Stenger ett felt på E6 gjennom Narvik

Onsdag blir E6 stengt i nordgående retning fra klokka 18.00 og til klokka 06.00 torsdag. Statens vegvesen melder på sine nettsider at stengingen gjelder fra klokka 21-06, men ifølge Lars Erik Wirtz i 2tal utemiljø stenger de veien tre timer før dette. Årsaken for stengingen er at det skal gjøres arbeid på ei vannledning, opplyser Wirtz. Omkjøring i nordgående retning blir via Frydenlund og Finbekken.