Trafikkulykke på Straumsnes

Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke på gamle E6 ved Straumsnes. En bil med tre personer har kjørt av veien. Det melder politiet på Twitter. Klokka 18.49 melder politiet at de tre personene melder seg uskadd og at de gjør videre undersøkelser på stedet. Ved 19.30-tida melder politiet at de har beslaglagt førerens førerkort på grunn av uaktsom kjøring.

Les mer her (for abonnenter).

Ny avtale vil fjerne 13.000 vogntog fra veiene i Nordland

(Avisa Nordland): ASKO har i lengre tid jobbet med å finne gode løsninger for leveranser til Nordland og Bodø, for å redusere både miljøbelastningen og transportkostnadene. Nå har de funnet løsningen, og Asko Midt-Norge sin varetransport fra Trondheim til Bodø flyttes fra vei til tog. Samarbeidet mellom Asko, CargoNet, Meyership og Nova Sea vil årlig gi 13 000 færre trailere på veiene i Nordland, ifølge en pressemelding sitert av Avisa Nordland. Les saken her (åpen).

Nye områder med avgiftsparkering og flere parkeringsplasser for bevegelseshemmede

Etter at kommunen har skiltet om flere parkeringsplasser i Narvik, har flere parkeringsplasser blitt reservert for bevegelseshemmede i Narvik sentrum. Omskiltingen kommer til å fortsette inn i det nye året, skriver kommunen på sine nettsider. – I forbindelse med den nye parkeringsordningen (Sak 110/18) er det innført avgiftsparkering i noen nye områder. Det vil også byttes skilter på flere av de eksisterende parkeringsplassene i Narvik, står det på kommunens nettsider, der du også kan se de nye områdene med avgiftsparkering.

Beruset mann bortvist fra kjøpesenter

Politiet melder klokken 14.30 at en mann i 50-årene har blitt bortvist fra Narvik storsenter.

– Mannen fremsto som åpenbart beruset, og når dette skjer på dagtid, med mange personer og barn til stede, var han ikke ønsket der, sier June Strand Jensen, oppdragsleder ved operasjonssentralen.

Mannen har fått pålegg om å holde seg borte fra kjøpesenteret resten av dagen.

– Det gikk helt stille og rolig for seg. Han var bare litt sliten og hadde lagt seg ned. Han forlot senteret helt uten noe dramatikk, sier Robin Hansen, driftsmedarbeider ved Narvik storsenter til Fremover.

Jagerfly vil fly julestjerneformasjon over Narvik og Evenes

Fredag vil F-16 jagerfly fra Bodø flystasjon gjennomføre formasjonsflyging over blant annet Narvik, Evenes og Harstad. I en pressemelding fra Forsvaret kommer det fram at hensikten med flygingen er å øve på å planlegge, koordinere og gjennomføre formasjonsflyging med flere fly. Kampflyene vil også legge seg i en julestjerneformasjon over deler av landet for å markere slutten på året.

– Dette er en fin anledning til å trene formasjon med flere kampfly, noe vi sjeldent gjør, sier sjef for 332 skvadron, oberstløytnant Ståle «Steel» Nymoen. Luftforsvaret har gjennom hele året feiret sitt 75-årsjubileum. Da er det spesielt fint å avslutte året med en slik markering.

Den foreløpige planen er at flyene vil passere Harstad klokken 12:15 og Narvik og Evenes klokken 12:20. Forsvaret presiserer at været kan gi endringer i planen.

Tusenvis av bankkunder kan få kontoen sperret

Det siste døgnet har tusenvis av Sparebank1 Nord-Norge-kunder fått tilsendt en sms. Der kan de lese følgende, skriver NRK Nordland:

«Vi kan ikke se at du har respondert innen fristen, som utløp 29. november. Dersom du ikke legitimerer deg for oss snarest, er vi dessverre pålagt å begrense kundeforholdet ditt».

– Av dem som har fått purring på SMS regner vi med at cirka 10.000 er aktive kunder som må legitimere seg. Altså som bruker oss som sin hovedbankforbindelse. Men det er vanskelig å si nøyaktig, da mange har flere bankforbindelser, sier Stein Vidar Loftås, kommunikasjonssjef i Sparebank1 Nord-Norge, til NRK.

– Dersom vi må gå til det skritt å sperre kontoer, vil de i praksis ikke kunne benytte sitt kundeforhold til betalinger etc. Men innestående på konto tilhører selvsagt kunden, legger Loftås til.